Acte necesare pentru înscrierea la grădiniță. În ce perioadă se pot face înscrierile și ce măsuri se aplică din toamnă

Author: Andreea Buinoschi

Înscrierile se vor încheia pe data de 30 iunie

Sursa: Pexels.com

Acte necesare pentru înscrierea la grădiniță. Înscrierile la grădinița și la creșă au început deja și noi reguli intră în vigoare din această toamnă.

Acte necesare pentru înscrierea la grădiniță. Deși înscrierile abia au început, există, deja, o mare problemă cu numărul insuficient de locuri.

Înscrierile la grădiniță au început

Înscrierile la grădiniță și la creșele de stat sunt în toi, dar locurile sunt, deja, insuficiente, deoarece cererea este mare. Mai mult decât atât, grupa mijlocie va deveni obligatorie din această toamnă. Înscrierile au început astăzi, 15 iunie, cu o zi înainte de încheierea anului școlar.

Citește și: Ce poate pica la Subiectul 2 și Subiectul 3 la Evaluare Națională 2023. Modele de subiecte

Înscrierile se vor încheia pe data de 30 iunie, atunci când vor fi afișate și rezultatele. Persoanele care nu vor reuși să obțină un loc în etapa care a început astăzi, pot încerca, din nou, între 8 și 16 iulie, atunci când va avea loc cea de-a doua etapă.

Pe fișele de înscriere, vor fi notate trei variante de grădiniță. În cazul în care nu va exista niciun loc liber la prima grădiniță aleasă, copilul să aibă șanse la celelalte două.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce salariu are acum un profesor, după majorările aprobate de Guvern?

Începând cu toamna aceasta, grupa mijlocie va deveni obligatorie și, prin urmare, a fost nevoie ca grădinițele să își suplimenteze numărul de locuri, pentru a putea accepta copiii care, până pe data de 31 august, vor împlini vârsta de patru ani.

Mulți părinți aleg să își înscrie copiii la grădinițele de stat, deoarece prețurile la cele private au crescut extrem de mult. Aceste pornesc de la 1.800

de lei pe lună și puțin sunt părinții care își permit acest lux.

Acte necesare pentru înscrierea la grădiniță

  1. Model de declarație pe proprie răspundere,
  2. Cererea tip pentru înscrierea la grădiniță.
  3. Copie după certificatul de naștere al copilului,
  4. Copie după actele de identitate ale părinților/ copie după hotărârea/sentința de plasament/ a sentinței de încredințare în vederea adopției,
  5. Adeverință de angajat pentru fiecare părinte în parte, pentru timpul de program prelungit, dar și pentru înscrierile în învățământul antepreșcolar,
  6. Documentele doveditoare care fac obiectul criteriilor generale/specifica de înscriere,
  7. Adeverință de la medicul de familie în care să fie menționat că minorul este sănătos clinic,
  8. Avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit/întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății în ceea ce privește intrarea copilului în colectivitate, ce trebuie eliberat de medicul de familie al copilului cu cel mult cinci zile înainte de începerea anului școlar.

 

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.