Activități de 1 Iunie 2024. Ce poți face și unde să mergi de Ziua Copilului în București

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 mai 2024, 13:44

Ce poți face și unde să mergi de Ziua Copilului în București

Sursa: Pexels.com

Ziua Copilului este celebrată anual la data de 1 iunie, ocazie cu care părinții îi sărbătoresc pe cei mici, participând la mai multe activități distractive.

Fiecare părinte își dorește să celebreze Ziua Copilului în moduri cât mai interesante și inventive alături de copilul lor, iar în București, aceștia au nenumărate variante. Capitala României se pregătește cu zeci de evenimente pentru cei mici, prin care să le celebreze inocența și cea mai frumoasă perioadă a vieții. Iată ce evenimente au loc de 1 Iunie 2024 în București.

Ce evenimente au loc de 1 Iunie 2024 în București

Capitala României pune la dispoziția celor mici zeci de activități interesante și distractive pentru cei mici, iar printre acestea se numără și festivalul de la Opera Copiilor. Este anul cu număru opt în care Opera Copiilor își deschide porțile pentru cei mici, organizându-le lumea de basm prin intermediul unui festival, iar de la acest eveniment, ce durează 12 zile, cei mici se vor putea bucura de carusel, trenuleț, Grădina cu Fluturi, Ținta cu Baloane de Apă, Aventura Parc, Căsuța Păsărelelor și multe alte surprize, potrivit clubulcopiilor.ro.

Festivalul de la Opera Copiilor are și o secțiune specială pentru micuții până în 3 an, mai exact zona Bebe F.O.C, cu Orașul Bebelușilor și Căsuța Senzorială. 1uniFEST este un eveniment organizat pentru ca părinții să petreacă mai mult timp alături de cei mici, cu ajutorul activităților bine gândite, astfel încât să sporească conexiunea dintre membrii familiei. Părinții și cei mici vor putea să ia parte la activități creative, sportive, artistice și educative, însoțite de momente de muzică și dans, spectacole de teatru și concursuri.

Citește și: Ziua Copilului- 1 Iunie 2023: Mesaje frumoase despre copii pe care le poți posta pe Facebook

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Deși Ziua Copilului este celebrată la data de 1 Iunie, există un eveniment special pentru cei mici, ce este reunit cu alte zile importante, Ziua Mondială a Bicicletei și Ziua Mondială a Mediului. Cu această ocazie, cei mici pot participa la Parada Micilor Bicicliști. Circul Metropolitan organizează festivalul CONIL FEST, pentru al 24-lea an. În cadrul evenimentului se pot găsi diferite ateliere, expoziții cu vânzare, târg de produse și servicii, alături de spectacole interactive.

Ce să faci cu copilul de 1 Iunie

Ziua Copilului este celebrată la data de 1 Iunie, iar în acest an, această dată pică într-o zi de sâmbătă, părinții având astfel o zi liberă pentru a petrece cu cei mici. Este un moment perfect pentru ca aceștia să le ofere celor mici amintiri memorabile și o distracție pe cinste, motiv pentru care caută cele mai interesante activități pentru această celebrare.

Părinții pot alege să petreacă timp alături de cel mic la un picnic, într-o zonă liniștită din zonă sau chiar în parcul preferat al copilului. Pentru a avea parte de o experiență completă, puteți alege să aduceți gustările preferate ale copilului, dar și câteva jocuri pe care să le jucați împreună. În cazul în care vreți ceva mai educativ, atunci puteți merge să vizitați o grădină zoologică, astfel încât cei mici să poată să descopere mediul în care trăiesc animalele lor preferate.

Pentru a avea parte de o zi memorabilă, părinții pot organiza o petrecere pentru cei mici, alături de alți prieteni ai acestora, astfel încât distracția să nu lipsească. În cadrul acestei petreceri puteți organiza și câteva activități interactive, dar și activități pe care cei mici să le facă alături de părinți, astfel încât să participați la fericirea celor mici.