Actrița și cântăreața Jane Birkin s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii din Franța

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 apr 2024, 01:15

Actrița și cântăreața Jane Birkin s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani

Sursa: Facebook Jane Birkin

Duminică, 16 iulie 2023, actrița și cântăreața Jane Birkin s-a stins din viață, a anunțat duminică Ministerul Culturii din Franța.

Jane Birkin s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, după ce în anul 2021 a avut un accident vascular cerebral, urmând ca în anul 2022 aceasta să își amâne mai multe concerte după ce și-a rupt umărul.

Citește și: A murit actorul Treat Williams, la 71 de ani. Care a fost cauza decesului

Actrița și cântăreața Jane Birkin s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani

Actrița și cântăreața Jane Birkin a fost cunoscută pentru rolul de adolescent sălbatic pe care îl afișa adesea în ochii publici, dar și pentru piesa „Je t'aime... moi non plus”, pe care a lansat-o împreună cu fostul ei partener Serge Gainsbourg. Vedeta a fost găsită în casa pe care aceasta o deținea în Paris, de către îngrijitorul ei. 

Aceasta s-a luptat cu mai multe probleme de sănătate de-a lungul vieții ei și a fost tratată pentru leucemie la sfârșitul anilor 1990 și s-a raportat în septembrie 2021 că a suferit un accident vascular cerebral,

forțând-o să anuleze o apariție planificată la un festival de film american, dar și numeroase concerte pe care aceasta le avea în Paris.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Cel mai parizian dintre englezi ne-a părăsit”, a spus primarul Parisului Anne Hidalgo. „Nu vom uita niciodată cântecele ei, râsetele și accentul ei incomparabil care ne-au însoțit mereu.”, potrivit nypost-com

Citește și: Durere mare în lumea serialelor turcești! A murit actrița din „Suleyman Magnificul”

Viața tumultuoasă a actriței și cântăreței Jane Birkin 

Jane Mallory Birkin s-a născut în Londra în decembrie 1946, mai exact pe data de 14, într-o familie cunoscută, mama ei fiind o cunoscută actriță britanică, Judy Campbell și a comandantului Royal Navy

David Birkin. Aceasta a început să apară în viața publică la vârsta de 17 ani, dar a devenit cu adevărat celebră doar după ce a mutat canalul și după ce a început o relație cu Gainsbourg.

Despărțirea celor doi s-a întâmplat în anul 1981, iar aceasta a început să aibă mai mult succes în cariera ei muzicală, lansând albume precum „Baby Alone in Babylone” în 1983 și „Amour des Feintes” în 1990, ambele realizate cu fostului ei.

Această relație a fost una foarte dificilă pentru cântăreață, în timpul uneia dintre certuri aceasta a fost văzută cum s-a aruncat în râul Sena după ce i-a aruncat o plăcintă cu cremă în fața lui Gainsbourg. 

Jane Birkin a avut trei fete, Charlotte Gainsbourg, Kate Barry, Lou Doillon, toate trei având tați diferiți. Din nefericire, Kate Barry a trecut la cele sfinte, după ce a căzut de la fereastra apartamentului ei de la etajul al patrulea din Paris. 

Citește și: Doliu în lumea muzicii! A murit Moonbin, membrul trupei de K-Pop ASTRO. Artistul avea doar 25 de ani