ACUZATII DURE de frauda cu fonduri europene si evaziune fiscala la adresa cumnatului lui Victor Ponta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:01

Frauda cu fondurile europene si evaziune fiscala! Sunt acuzatiile pentru care procurorii DNA au descins in locuinta surorii lui Victor Ponta si a sotului acesteia.

In dosar, alaturi de cumnatul premierului apar si numele deputatului Sebastian Ghita, dar si al presedintelui Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma! Prima masura- Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar! Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost ridicat in aceasta dimineata din locuinta sa din Capitala si dus la sediul DNA din Ploiesti.

Iulian Hertanu a fost audiat intr-un dosar in care exista suspiciuni de fraudare a fondurilor europene.

Procurorii anticoruptie spun ca prejudiciul depaseste 10 milioane de lei. DNA cerceteaza posibile fraude la contractul de modernizare a retelei de canalizare a orasului Comarnic. In 2012, licitatia a fost castigata de un grup de societati la care se asociase si firma controlata de Iulian Hertanu. Reparatiile ar fi trebuit incheiate, potrivit Mediafax, anul trecut, dar, s-au oprit in decembrie 2014. Anchetatorii suspecteaza ca persoanele care controleaza grupul de firme si-ar fi insusit o parte din bani, in jur de 9 milioane de lei.
La aceasta suma s-ar adauga, spun procurorii- 2,5 milioane de lei, bani obtinuti in urma evaziunii fiscale. Toti ar fi fost folositi de suspecti in interes personal.

Ancheta vizeaza si firma lui Iulian Hertanu si a sotiei sale Alexandra Hertanu, sora premierului. Firma a fost fondata de mama sefului executivului. Cornelia Naum a devenit cunoscuta publicului cand si-a facut aparitia la Cotroceni. A vrut, atunci, sa-i fie alaturi fiului la investirea in functia de prim ministru al Romaniei.

Mama premierului a aparut public alaturi de acesta si doi ani mai tarziu. Astazi, un membru al familiei lui Victor Ponta, cumnatul sau, a ajuns la DNA Ploiesti. 14 perchezitii in Bucuresti si Ploiesti au facut anchetatorii la sediile unor societati comerciale si la domiciliile suspectilor.

##VIDEO132746##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nume

cu rezonanta apar in aceeasi ancheta. Adusi la audieri au fost si Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova, fiul sau- deputatul PSD Vlad Cosma dar si Mihai Coman, fost Consilier Judetean, acum administrator al uneia dintre firmele cercetate de procurori in acelasi dosar. Seful Executivului a reactionat imediat pe conturile sale de socializare.

Tot in acest dosar, procurorii DNA l-au adus cu mandat la Ploiesti si pe deputatul Sebastian Ghita.

Intrebat despre contractul cu fonduri europene derulat la Comarnic pentru introducerea canalizarii in localitate, Sebastian Ghita a venit cu explicatii. La iesirea de la DNA, seful Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma a declarat ca are calitatea de inculpat in dosar.

Intr-un comunicat, DNA precizeaza ca Mircea si Vlad Cosma sunt cercetati sub control judiciar si sunt suspecti de sprijinirea unui grup infractional organizat, iar Mircea Cosma este suspect si de folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii de folosase necuvenite.

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.