Adevăratul motiv al izbucnirii incendiului de la Ferma Dacilor. Autoritățile încep să elucideze cazul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 ian 2024, 21:53

Adevăratul motiv al izbucnirii incendiului de la Ferma Dacilor. Autoritățile încep să elucideze cazul

Sursa: colaj

La o săptămână de la tragedia Ferma Dacilor, în care 8 oameni au murit, inclusiv copii, anchetatorii au reținut câteva persoane, printre acestea fiind și Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii, dar și cei doi asociați ai săi.

Investigația a fost extinsă, iar primarul localității în care se afla pensiunea Ferma Dacilor, fostul edil al zonei și un funcționar al primăriei, sunt acum sub urmărire penală.

Care este adevărata cauză a izbucnirii incendiului la Ferma Dacilor

Cauza cea mai plauzibilă a incendiului ar fi efectul termic al curentului electric.

Potrivit procurorilor, din 2016 și până când a avut loc tragedia, Ferma Dacilor  „a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale”.

„Situația a creat premisele izbucnirii unui incendiu care condus la distrugerea imobilului și la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind „efectul termic al curentului electric.” 

Citește și: „N-am unde să-mi vărs durerea” Mesajul cutremurător al patronului Cornel Dinicu. Bărbatul a decis să se „spovedească” în public, după ce și-a pierdut fiul în incendiul de la Ferma Dacilor

Conform unor informații provenite de la surse apropiate anchetei, ipoteza că incendiul devastator a izbucnit de la un televizor în camera în care dormeau doi dintre copii, aparat folosit intens pentru jocuri video, devine tot mai evidentă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu toate acestea, stabilirea cu certitudine a acestui fapt este aproape imposibilă, dat fiind că aparatul a fost distrus complet de flăcări.

Cornel Dinicu e convins că incendiul a fost plănuit de o mână criminală

Proprietarul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, nu are nicio îndoială cu privire la izbucnirea incendiului. Acesta e convins de faptul că acesta a fost provocat de o mână criminală, deoarece are mulți dușmani, în special din trecut.

De ce cred că e o mână criminală? Pentru ca eu sunt victima perfectă. Trecutul meu mă face să nu fiu credibil indiferent ce aș spune acum și indiferent care e adevărul.. Ce contează e doar ce spun autoritățile care au zis din prima zi ca exclud o astfel de ipoteză.. Cum excluzi ceva dacă nu cercetezi?”

Varianta lui este susținută și de avocatul fostului primar din Gura Vadului.

Primarul din Gura Vadului, fostul primar și funcționarul public au fost aduși și ei pentru audieri.

Citește și: Chef Adi Hădean a gătit la „Ferma Dacilor”! Ce părere are bucătarul despre pensiunea care a luat foc

Procurorii vor să ceară dispunerea arestării preventive a lui Cornel Dinicu și a celor doi administratori de la Ferma Dacilor.