ADEVARUL despre alimentele organice. Ce se intampla daca le incluzi in dieta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 11 oct 2020, 00:40

Un studiu facut de celebra universitate Oxford a scos la iveala ce se intampla daca mananci regulat alimente organice.

Alimentele organice reprezinta o optiune pentru cei care vor sa fie siguri ca nu s-au folosit pesticide la cultivarea legumelor, fructelor, cerealelor, etc. Asta pentru ca oamenii de stiinta au atras atentia ca unele pesticide sunt cancerigene. Insa, Universitatea Oxford a dat publicitatii un studiu care nu va fi deloc pe placul celor care cheltuie o avere pe alimente organice, in incercarea de reduce riscul aparitiei cancerului.

Se pare ca alimentele organice nu influenteaza in niciun fel aparitia celulelor canceroase in organismul uman si nici nu ar reduce riscul dezvoltarii acestora.

Cercetatorii au descoperit ca pesticidele folosite in agricultura nu ar influenta nici ele aparitia tumorilor sau a cancerului. Si inca o veste proasta: femeile care consuma exclusiv alimente organice au mai multe sanse de a dezvolta cancer la san decat cele care au o dieta normala.

Ingrijorati, consumatorii recurg la varianta alimente organice din teama de a nu face cancer pentru ca au auzit ca pesticidele influenteaza dezvoltarea celulelor canceroase sau a tumorilor maligne.
Insa cercetatorii nu au gasit nicio dovada care sa lege aparitia cancerului de pesticidele folosite in agricultura.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.