Adevarul despre cartofi. Sunt sau nu de regim? Iata ce zic specialistii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:14

Cand tii regim, printre primele alimente pe care le excluzi din meniu sunt cartofii.

Totusi, anumite studii spun ca lucrurile nu sunt asa de simple si ca ceea ce conteaza este cati cartofi mananci si cum ii gatesti.

Potrivit unui studiu american, cartoful nu poate fi rezumat doar la indicele glicemic. El este o buna sursa de potasiu, de vitamina C si vitamina B6. Pentru a cobori indicele glicemic al cartofilor, ei pot fi asociati cu peste sau cu un ulei sanatos, cum ar fi uleiul de masline.

Grasimile si proteinele fiind absorbite lent de care organism, incetinesc si digestia cartofilor si, implicit, incarcatura lor glicemica.

Pentru supraponderali si obezi, cartofii pot fi periculosi, daca sunt consumati in exces. Sensibilitatea la insulina poate fi slabita si se poate intampla ca organismul sa nu stie sa digere corect cantitati prea mari de alimente amidonoase, printre care si cartofii. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.