Adevărul despre explozia conductelor Nord Stream. Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte să aibă loc scurgerile de gaze: „Nu a fost un accident”

Autor: Amalia Georgescu

Locul unde au avut loc exploziile 

Sursa: twitter (Little) Think Tank

Autoritățile din Danemarca și Suedia au făcut mai multe investigații după ce au apărut scurgerile de gaze din conductele Nord Stream și au descoperit că nu ar fi fost vorba despre un accident. Ce s-a întâmplat?

Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2 au fost raportate la nord-est și sud de insula Bornholm, iar imediat după au fost instituite perimetre de siguranță și au început investigațiile pentru a vedea care este cauza care a dus la apariția acestor scurgeri. Ce au descoperit autoritățile din Danemarca și Suedia? Este vorba despre trei scurgeri importante.  

Ce a cauzat explozia conductelor Nord Stream? 

Referitor la explozia conductelor Nord Stream, încă de la început au existat suspiciuni că la mijloc ar fi vorba despre un sabotaj. Astfel, în urma investigațiilor, Danemarca a anunțat că incidentele au fost provocate de acțiuni deliberate, fără să se cunoască cine s-ar afla în spatele acestora. Conductele se află la 70-90 de metri sub nivelul mării.

„Nu a fost un accident. Nu există informații despre cine ar putea fi în spatele acțiunii”, a precizat Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei, într-o conferință de presă, potrivit biziday.ro.

După ce au fost analizate cu atenție fisurile existente la nivelul conductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2, autoritățile au ajuns la concluzia că acestea sunt mult prea mari pentru a fi puse pe seama unor accidente și că, în realitate, ar fi fost provocate de explozii.

Mai mult, un detaliu care întărește și mai mult această ipoteză este că Institutul Seismologic suedez a raportat mai multe explozii subacvatice, iar imediat după au apărut scurgerile de gaze. 

Citeste si: Uniunea Europeană ar putea rămâne fără gaz. Anunțul de ultimă oră al lui Vladimir Putin

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe lângă informațiile dezvăluite de autoritățile din Danemarca, premierul din Suedia sprijină această ipoteză fiind de părere că de vină pentru scurgerile de gaze ar fi mai multe explozii.

„Avem informații proprii, dar și primite prin contactele noastre cu Danemarca. Pe baza acestora, am ajuns la concluzia că acesta este probabil un act deliberat. Probabil o chestiune de sabotaj. Nu este o chestiune de atac asupra teritoriului suedez sau danez”, a spus Magdalena Andersson, premierul din Suedia.

Inițial, operatorul gazoductului Nord Stream 1 a anunțat că au avut loc scurgeri de gaze fără precedent și că nu poate estima cât timp va fi necesar pentru remedierea problemei.

„Distrugerea care a avut loc în aceeaşi zi simultan pe trei şiruri ale conductelor de gaze offshore ale sistemului Nord Stream este fără precedent. Nu este încă posibil să se estimeze momentul reparării infrastructurii prin care se transportă gazele”, a anunțat compania.

Citeste si: Rusia taie livrarea de gaz, din nou, într-o țară din Europa. Uniunea Europeană spune că este vorba despre un șantaj energetic

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.