Adevarul despre miturile legate de oua. Afla cate poti manca pe zi!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:10

Sunt rele pentru colesterol sau cate pot manca?

Sunt intrebarile frecvente legate de un aliment pe care il folosim la diferite mancaruri sau il mancam ca atare – oul. Candva s-a spus ca nu fac bine la inima, insa o data cu trecerea anilor s-a descoperit ca ouale nu doar ca fac bine la inima, dar te si ajuta sa slabesti.

Saptamana trecuta, cercetatorii canadieni au facut mai multe dezvaluiri care strica reputatia oualor. Britanicii mananca 30 de milioane de oua pe zi.
Ar trebui sa ne infranam sa mai mancam sa nu atragem boli de inima?

Cel mai recent studiu canadian este impotriva curentului stiintific legat de oua. Bruce Griffin, profesor de metabolism la Universitatea Surrey a analizat 30 de studii legate de oua si a descoperit ca nu au niciun impact semnificativ asupra nivelului de colesterol.

De fapt, s-a descoperit ca ouale ajuta la mentinerea presiunii sangelui si contin doi amino acizi importanti: triptopan si tirosina si ca doua oua crude au de doua ori mai multi oxidanti decat un mar.


Prajinte sau fierte scade nivelul antioxidantilor la jumatate. Ouale din zilele noastre contin 70% mai multa vitamina D si o cantitate dubla de seleniu.

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.