Adevărul despre moartea bebeluşului botezat la Suceava. Care a fost, de fapt, cauza decesului nou-născutului

Author: Alina Petre
Actualizat: 26 oct 2023, 06:35

Care a fost, de fapt, cauza decesului nou-născutului

La doi ani de la tragedie, medicii legişti bucureşteni au stabilit că băieţelul de doar o lună şi jumătate a avut parte de o moarte violentă.

Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici (INML) din București au trimis expertiza către dosarul penal în care un preot din Suceava este suspectat că a înecat un bebeluș în anul 2021.

Citește și: Modul tragic în care a sfârșit un tânăr de doar 22 de ani. Bărbatul n-a mai avut nicio șansă și a murit pe loc

Adevărul despre moartea violentă a bebeluşului botezat la Suceava

După doi ani de la tragediei, ancheta ia o întorsătura radicală. Medicii legiști din București îi contrazic pe cei suceveni, deoarece moartea bebelușului nu a fost cauzată de o pneumonie, aşa cum reieşea din expertiza colegilor legişti din Suceava. 

Se pare că legiștii suceveni au scris în raportul inițial că bebelușul a murit din cauza „insuficienței cardio-respiratorii acute, pe fondul unei pneumonii interstiţiale, precizând că pruncul era născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”.

Părinții bebelușului decedat au contestat expertiza la București, iar acum INML a trimis concluziile care diferă de raportul din Suceava.

Medicii legiști de la INML au spus că moartea copilului a fost una violentă. 

„Din coroborarea datelor de istoric, datelor medicale din actele medicale puse la dispoziție, cu cele ce reies din filmarea video de la momentul botezului, apreciem că moartea sugarului a fost violentă.

Ea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute în evoluția encefalopatiei posthipoxice consecutivă aspirării de lichid (apă) în căile respiratorii.  Având în vedere timpul scurt care s-a scurs între momentul submersiei și momentul solicitării echipajului SMURD apreciem că aspirarea apei face parte din lanțul tanatogenerator (n.r. – care a declanșat moartea)”, se arată în expertiza INML.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Preotul ar fi încercat să ia legătura cu parinții bebelușului pentru a mușmaliza totul

Se pare că preotul ar fi încercat să ia legătura cu parinții copilului pentru a ajunge la o înțelegere și de a mușamaliza cazul.

"Acest raport arată clar faptul că preotul e vinovat de moartea copilului şi contrazice în totalitate raportul de la Suceava. Consider că doamnele doctor au dorit să muşamalizeze acest dosar.

Chiar preotul a încercat să ia legătura cu mine, la trei săptămâni de la incident, propunându-mi să ajungem la o înţelegere", acuză tatăl bebeluşului mort, potrivit observatornews.ro.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a reacţionat după publicarea raportului IML Bucureşti și au declarat că vor contesta raportul mediciilor bucureșteni.

Tragedia s-a produs pe 31 ianuarie 2021, când Iustin, în vârstă de o lună și 16 zile, a fost botezat la Biserica Sf.

Împărați Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca.

După ce a fost scufundat în apă, acesta s-a oprit din plâns și a intrat în stop respirator la scurt timp după ce a fost scos din cristelniță.

Bebelușul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat în ATI, dar a murit în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie.

Citește și: Un mort și patru răniți, în urma unui atac cu arme albe în Spania. Atacatorul avea cu el o sabie samurai

 

Taguri: