Totusi, cel mai mare studiu pe aceasta tema a relevat faptul ca nu exista nicio diferenta intre aceste produse.
Cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Stanford, California, considera ca aceste produse nu sunt nici mai nutritive si nici nu vor imbunatati sanatatea consumatorului fata de legumele si fructele crescute cu pesticide si chimicale, informeaza Daily Mail.
Studiul mentioneaza si ca nu au fost gasite dovezi privind lipsa pesticidelor in produsele organice, dar acestea erau la un nivel mai mic. Autorul studiului, doctorul Bravata, a explicat concluziile cercetarii: "Nu exista o diferenta prea mare intre mancarea organica si cea traditionala daca trebuie sa iei o decizie privind sanatatea ta".
Cercetarea a survenit ca urmare a unei analize privind toate studiile efectuate pana acum pe cele doua tipuri de alimente.
Crystal Smith-Spangler, unul dintre cercetatorii de la Stanford, s-a declarat surprinsa de rezultatul studiului. "Sunt oameni care cred ca mancarea organica este intotdeauna mai sanatoasa si mai nutritiva. Am fost putin surprinsi ca nu am descoperit asta", a spus ea.
Doar cu 30 la suta mai putine pesticide au fost descoperite in produsele organice fata de cele normale.