Adevarul despre raceala si supa de pui. Medicii arunca bomba!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 23 ian 2019, 13:43

Mai tineti minte cum, in copilarie, la primele semne de raceala sau gripa bunicile sau mamele ne pregateau delicioasa supa din carne de pasare?

Ei bine, stiau ele ce stiau si nu era chiar intamplatoare alegerea gatirii acestui fel de mancare. Medicii nustritionisti confirma beneficiile supei de pasare pentru sanatate si rolul lor important in lupta impotriva gripei si racelii.

"Din punct de vedere al mancarii, bunicile stiau, si culmea este eficient, cel mai bun remediu pentru raceala si gripa este supa de carne. Supa de pui calda are acest efect miraculos.

Prin intermediul unui aminoacid numit cistina, scade congestia la nivelul cailor respiratorii, ajuta ameliorarea respiratiei si la nivelul mucoaselor, tot ce inseamna nas infundat va fi ajutat de o supa calda de pui" a spus medicul nutritionist Mihaela Bilic, potrivit digi24.ro.

Condimentele au efecte miraculoase pentru sanatate

 "Din punct de vedere al mancarii, as recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor si nasului, fluidifica secretiile si, chiar daca ne curge nasul mai mult, el reuseste sa elimine inflamatia.

Un element care vine din Asia, tot mai la moda, e ghimbirul. Recomand proaspat ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajuta eficient",
a mai adaugat Mihaela Bilic