Adevarul despre rosiile cu tugui care au invadat tarabele! Atentie mare: putini stiu secretul lor, uite de ce arata asa! Mai cumperi?

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 13 sep 2020, 02:10

Rosiile reprezinta unele dintre cele mai cautate legume de pe timpul verii.

Putini stiu insa ca nu toate soiurile de pe piata sunt bune pentru consum. Este vorba in special despre rosiile tuguiate, care au invadat in ultimii ani pietele si hypermarket-urile din Romania.

Aflati ca acestea nu sunt un soi diferit; tuguiul format in varful rosiilor nu este decat o indicatie asupra faptului ca acestea au fost tratate cu substante chimice in exces pentru a stimula cresterea si coacerea rapida.

Se pare ca astfel de rosii cu mot sunt cele mai periculoase de pe piata deoarece sunt tratate cu foarte mult Ethrel. Nediluata, aceasta substanta poate cauza rani ale ochilor si, daca este ingerata, poate produce arsuri ale pielii si mucoaselor dar si iritatii gastrointestinale.

Cum recunosti o rosie tratata chimic?

Rosiile tratate cu Ethrel prezinta acest tugui, care nu este altceva decat o malformatiei a legumei.

In plus, aceste rosii vor avea miezul mai tare decat in mod normal, iar culoarea acestuia va fi usor verzuie.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.