Adevărul despre scandalul dintre Francisc Doboș și Gabriela Firea. Motivul pentru care a numit-o „țoapă”: „Eu mi-am apărat superiorul”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 apr 2023, 23:20

Francisc Doboș și Gabriela Firea au avut un schimb de replici indirect, în urmă cu șase ani, din cauza Cathedral Plaza. Preotul a lămurit situația, motivând reacția sa ca fiind apărarea superiorului său.

Francisc Doboș și Gabriela Firea nu s-au înțeles pe seama demolării Cathedral Plaza, lucru ce l-a făcut pe preot să aibă o reacție fulminantă în mediul online, care s-a încheiat cu cuvântul „țoapă” la adresa fostului edil al Capitalei.

Cathedral Plaza, motiv de ceartă între Gabriela Firea și Francisc Doboș

Francisc Doboș a militat pentru demolarea Cathedral Plaza, clădire a cărei construcție a avariat o clădire a arhiepiscopiei.

„Nu respectă autorizația de construcție, având o înălțime de 75 de metri, în loc de cei numai 17 metri declarați oficial”, a precizat acesta la vremea respectivă.

Gabriela Firea, care era președinte al Capitalei în anul 2017, a cerut ca Francisc Doboș să fie demis din funcție de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Catolice, spunând că acesta a dat dovadă de „conduită inadecvată poziției, limbaj trivial și răspândirea de acuzații trunchiate”.

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița, mărturisiri uluitoare din trecutul ei cu fostul dictator Nicolae Ceaușescu: „Poate aș fi fost o privilegiată dacă aș fi fost o amantă a lui”

Reacția Gabrielei Firea a venit după ce, prin intermediul unei postări realizate pe contul său de Facebook, Francisc Doboș a precizat: „Nu pot să remarc că nașa de nuntă a primarului general este cea care a construit turnul corupției.

O fi o pură coincidență? Apropos, cum se spune, în limba română, țoapă și tupeu”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Francisc Doboș neagă jignirea Gabrielei Firea

Întrebat dacă Francisc Doboș a făcut-o țoapă pe fostul primar al Capitalei, acesta a negat, spunând că tot ceea ce a făcut a fost să ia apărarea superiorului său.

„Nu. Am pus o întrebare, dar nu aș mai pune-o, pentru că nu mai este nevoie. În momentul respectiv, avea legătură cu arhiepiscopul meu, cu signor-ul Ioan Robu.

Era o situația în care signor-ul Robu a spus că autoritățile, în speță, Primăria Generală a Capitalei, nu a luat nicio acțiune și nu face absolut nimic, pentru a remedia ceea ce justiția trebuia să pună în aplicare.

Aici, justiția a hotărât să se readucă clădirea la starea inițială, adică, să fie dezasamblată, nu demolată. Într-un astfel de discurs, după o reacție a signor-ului, doamna Firea ar fi spus, sau nu ar fi spus, a spus Îl somez pe monsignor și a fost modalitatea mea de a a-l apăra pe seniorul meu.

Citește și: Selly, cel mai tânăr invitat de la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Dezvăluirile celui mai influent român din mediul online, în ediția de duminică a emisiunii de la Kanal D

Că a fost mai bună sau mai rea modalitatea, a trecut. Nu aș mai face-o în forma aceea, dar ăsta a fost motivul. Eu mi-am apărat superiorul”, a spus acesta, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.