Adevarul despre sutien! Iti creste sau nu riscul de a face cancer la san?

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.M.
Actualizat: 03 oct 2020, 12:00

Acest zvon circula de ani buni si le face pe femei sa fie din ce in ce mai ingrijorate.

De-a lungul anilor au fost emise tot felul de teorii care incearca sa explice cresterea alarmanta a numarului de femei ce se imbolnavesc de cancer la san.

Anticonceptionalele, antiperspirantele, sutienele si chiar marimea sanilor au fost relationate cu un risc mai mare de boala la un anumit risc de boala.

Acum, multumita unui nou studiu, un zvon poate fi lamurit. Oamenii de stiinta care scriu in jurnalul "Cancer Epidemiology: Biomarkers& Prevention" nu au descoperit nicio dovada ca purtarea unui sutien contribuie la formarea cancerului la san.



Conexiunea dintre cele doua a aparut in anul 1991, intr-un studiu care a descoperit o legatura intre femeile purtatoare de sutien si rata de cancer. Chiar daca aceasta corelatie nu era egala cu cauzalitatea, stirea a jucat un rol importan in presa. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.