Adevarul dezvaluit: Se poate sau nu respira cu masca de protectie? Raspunsul unui reputat medic pneumolog

Autor: L.S.
Actualizat: 21 mai 2020, 13:29

Se poate sau nu sa respiram suficient de bine cu o masca de protectie? Iata raspunsul si explicatiile unui reputat medic pneumolog.

Purtatul măștii de protecție a devenit obligatoriu în spațiile închise, iar unii oameni s-au plâns de faptul că respirația le este obstrucționată de acest obiect. În plus, există și cei care suferă de astm și alte probleme respiratorii, care se plang ca masca i-ar incurca mai mult decat sa ii ajute.

Chiar și pacienții cu probleme respiratorii sau care suferă de astm ar trebui să poarte mască sanitară, precizează un reputat medic pneumolog.

Este doar o iluzie că nu se poate respira prin mască și o problemă de obișnuință, explică medicul Gilda Popescu.

”Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă.

Avem experiența programului de control al tuberculozei. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm.

Sunt recomandările Societății Europene de pneumologie care menționează că, chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii.

Masca este salvatoare pentru fiecare dintre noi”, a declarat medicul pentru Digi 24 TV.

”Dacă pentru gripă și alte afecțiuni ne feream de cei care tușesc sau strănută, pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% sunt asimptomatici.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Masca este trecută în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii și împiedică bolnavul să transmită acești germeni.

Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare”, a explicat medicul.

Gilda Popescu a precizat că masca trebuie schimbată la patru ore și că nu trebuie aruncată pur și simplu la coș, ci trebuie depozitată în punga de plastic înainte de a fi aruncată, pentru a se evita posibila infectare a altor persoane.

Citeste si: Descoperirea care schimba tot: ce sa faci ca sa te feresti de coronavirus

Citeste si: În ce condiții masca de protecție poate face mai mult rău decât bine? Răspunsul oferit de Alexandru Rafila

Citeste si: Ludovic Orban: Va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise

Citeste si: Cine nu trebuie să poarte masca de protecție pe perioada stării de alertă? Anunțul oficial al autorităților

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.