Adevărul din spatele nunților faraonice din Buzescu, unde mireasa se fură cu elicopterul: „Iau mașini închiriate”

Autor: Diana Ghita

Nunțile de lux ar fi o mare minciună

Sursa: Captură YouTube Kanal D

În ediția de duminică, 2 iunie, la „Asta-i România” a fost dezvăluit secretul din spatele nunților faraonice ale romilor din Buzescu, județul Teleorman.

Reporterii de la „Asta-i România” au pătruns în mijlocul comunității de romi, din localitatea Buzescu, supranumită „Beverly Hills-ul Teleormanului”, unde localnicii au vorbit despre una dintre cele mai mari nunți din sat.

Care este adevărul din spatele nunților din Buzescu

Odată ajunși în localitatea renumită pentru nunțile faraonice și pentru palatele desprinse parcă din filme, reporterii au stat de vorbă cu liderul romilor de acolo.

Aceștia au discutat despre nunțile fastuoase organizate de comunitatea romă, iar bărbatul a dezvăluit un lucru de-a dreptul șocant.

Se pare că nunțile făcute cu alai nu ar fi plătite din averile acumulate de familiile mirilor, ci pe bază de împrumut, întrucât romii țin neapărat să-și creeze o imagine solidă atât în comunitate, cât și în întreaga lume, prin clipurile care ajung extrem de virale pe TikTok.

„Când vrei să-ți faci un nume, când vrei să fii respectat, iei bani cu împrumut și arăți lumii că ai făcut frumos. După aceea te vinzi și pe tine, pe oricine, dar scoți și bani la nuntă și dai banii la lume, Costică Stancu, liderul romilor din Buzescu”,  a povestit liderul romilor din Buzescu.

Citește și: Ce nu s-a văzut la nunta lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. Nume cunoscute din showbiz-ul românesc au luat parte la marele eveniment. Oamenii și-au dat coate când au văzut-o

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Un sociolog a explicat fenomenul nunților faraonice

Deși în spatele lor se ascunde un adevăr rușinos, nunțile luxoase ajung să-i impresioneze pe toți cei care le privesc de la distanță. Acest lucru a fost confirmat de mai mulți localnici din sat, care s-au arătat cu adevărat fascinați de o nuntă recentă, unde mireasa s-a furat cu elicopterul, iar rochia i-a fost adusă cu Rolls-Royce-ul.

„Frumos de tot, cu avioane, elicoptere,(...) trei elicoptere!”, a declarat un grup de bătrâne pentru reporterii „Asta-i România”.

Însă, alți oameni din Buzescu par să fi aflat secretul nunților faraonice: „ Iau mașini închiriate și se dau că sunt ale lor, dar nu sunt ale lor, nu e ceea ce pare. E o iliuzie, atât, de fațadă”.

Citește și: Drama trăită de bunica Filofteia după ce și-a îngropat proprii fii și a rămas să își crească nepoții: „Mi-e milă că rămân copiii ăștia ai nimănui”. Aceasta se teme de ziua în care nepoții ei vor rămâne singuri pe lume

Reporterii au vrut să afle și punctul de vedere al unui sociolog, în legătură cu această situație, iar acesta a explicat că ideea de „fală” este adânc înrădăcinată în societatea romă, devenind chiar o regulă nescrisă.

E foarte multă opulență, dorința ca ceilalți să vadă cât de bogați sunt și cât de șmecheri sunt.(...) Din păcate, ceea ce vedem acolo, din punct de vedere sociologic, poate fi considerat social delay, adică o întârziere socială, a

explicat sociologul Gelu Duminică.