Reporterii de la „Asta-i România” au pătruns în mijlocul comunității de romi, din localitatea Buzescu, supranumită „Beverly Hills-ul Teleormanului”, unde localnicii au vorbit despre una dintre cele mai mari nunți din sat.
Care este adevărul din spatele nunților din Buzescu
Odată ajunși în localitatea renumită pentru nunțile faraonice și pentru palatele desprinse parcă din filme, reporterii au stat de vorbă cu liderul romilor de acolo.
Se pare că nunțile făcute cu alai nu ar fi plătite din averile acumulate de familiile mirilor, ci pe bază de împrumut, întrucât romii țin neapărat să-și creeze o imagine solidă atât în comunitate, cât și în întreaga lume, prin clipurile care ajung extrem de virale pe TikTok.
„Când vrei să-ți faci un nume, când vrei să fii respectat, iei bani cu împrumut și arăți lumii că ai făcut frumos. După aceea te vinzi și pe tine, pe oricine, dar scoți și bani la nuntă și dai banii la lume, Costică Stancu, liderul romilor din Buzescu”, a povestit liderul romilor din Buzescu.
Un sociolog a explicat fenomenul nunților faraonice
Deși în spatele lor se ascunde un adevăr rușinos, nunțile luxoase ajung să-i impresioneze pe toți cei care le privesc de la distanță.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
„Frumos de tot, cu avioane, elicoptere,(...) trei elicoptere!”, a declarat un grup de bătrâne pentru reporterii „Asta-i România”.
Însă, alți oameni din Buzescu par să fi aflat secretul nunților faraonice: „ Iau mașini închiriate și se dau că sunt ale lor, dar nu sunt ale lor, nu e ceea ce pare. E o iliuzie, atât, de fațadă”.
Reporterii au vrut să afle și punctul de vedere al unui sociolog, în legătură cu această situație, iar acesta a explicat că ideea de „fală” este adânc înrădăcinată în societatea romă, devenind chiar o regulă nescrisă.
E foarte multă opulență, dorința ca ceilalți să vadă cât de bogați sunt și cât de șmecheri sunt.(...) Din păcate, ceea ce vedem acolo, din punct de vedere sociologic, poate fi considerat social delay, adică o întârziere socială, a explicat sociologul Gelu Duminică.