Povestea celei mai puternice familii din Florenta, din serialul „Familia Medici – Conducatorii Florentei”, difuzat la Kanal D, in fiecare joi si vineri, de la ora 22:00, urmareste fidel adevarul istoric. Intriga se desfasoara într-o perioadă deosebit de complexă și agitată în trecutul Italiei, într-o perioadă în care Republica Florentina a fost condusă de geniul lui Lorenzo de Medici, supranumit Magnificul. A fost o perioadă palpitantă în care curentul renascentist se afla in plina inflorire, iar artisti uriasi precum Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonaroti dadeau forma unor capodopere.
Cel mai cunoscut membru al familiei Medici, Lorenzo de Medici, a fost personalitate renascentista în sensul literal al termenului. A exercitat o influență covarsitoare asupra orașului Florența în secolul al XV-lea, viața lui marcand apogeul Renașterii, dar si sfârșitul unei etape istorice, deoarece moartea sa a coincis cu descoperirea lui Cristofor Columb: „Lumea Noua”.
Un Papa si o Regina – o altfel de mostenire lasata de Lorenzo Magnificul
Cu un cult pentru familie, Lorenzo a avut zece copii împreună cu soția sa, Clarice Orsini. După moartea fratelui său Giuliano, Lorenzo l-a adoptat pe fiul acestuia, Giulio, și l-a crescut ca pe propriul sau copil. Iar Giulio avea sa devina Papa Clement al VII-lea.
Deși pregătit să fie papă, Clement al VII-lea, a fost supranumit „Cel mai nefericit dintre Papi”, întrucât a fost nevoit sa preia fraiele Bisericii intr-o Europă extrem de instabilă, politic si
religios.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Nepoata lui Lorenzo, Caterina de Medici, a devenit o figura emblematica si controversata a istoriei Frantei, urmând să continue tradiția de a atrage puterea către familia sa.
Incoronata regina a Franței, prin casatoria cu Regele Henric al II-lea, si-a legat de o serie de razboie religioase.