Adeverinte false de vaccinare vandute pe internet! Specialistii CERT-RO au lansat un avertisment dur pentru falsificatori! Ce pedepse risca acestia!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 21 iul 2021, 12:23
Reprezentantii CERT-RO atrag atentia asupra unei campanii cu oferte de adeverinte false de vaccinare
Sursa: digi24.ro

CERT-RO a lansat un avertisment important cu privire la existenta unor oferte de adeverinte false de vaccinare care circula pe internet. Iata la ce pret sunt comercializate!

In ultima vreme au aparut in mediul online din ce in ce mai multi comercianti de adeverinte false de vaccinare. Se pare ca falsificatorii au reusit sa stranga sume considerabile din vanzarea adeverintelor contrafacute de pe conturi false. Iata cat au platit unii dintre romani care au vrut sa obtina adeverintele cu dovada imunizarii fara a se vaccina propriu-zis anti-COVID-19.

Adeverinte false de vaccinare, vandute pe internet! CERT-RO a lansat un avertisment dur!

De curand, reprezentatii Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) au lansat un avertisment in ceea ce priveste existenta unei adevarate campanii de promovare a unor oferte pentru falsificarea adeverintei de vaccinare pe care le pun a dispozitia celor care refuza inca sa se vaccineze anti-COVID-19 insa au nevoie de aceste dovezi in diverse scopuri. Totodata specialistii CERT-RO au atras atentia asupra faptului ca falsificatorii risca pedespse mari cu inchisoarea.

Citeste si: Ce date personale va conţine adeverinţa de vaccinare anti-COVID

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o 'ofertă' pentru falsificarea adeverinței de vaccinare, care ar certifica faptul că deținătorul a trecut prin acest proces. Vorbim despre falsificarea unui document, acțiune ce atrage automat consecințe penale. Cei care falsifică aceste adeverințe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals.


Mulțumim urmăritorilor care ne notifică despre existența unor astfel de tentative! Pentru cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO, avem rugămintea să ne transmiteți deopotrivă datele despre incident la adresa de e-mail [email protected], pentru a accelera investigația. Totodată, dacă aveți nevoie de a consulta un specialist, sunați la numărul de urgență 1911!",
au precizat reprezentantii CERT-RO, intr-o postare publicata, marti, 20 iulie 2021, pe pagina de Facebook a institutiei.

Potrivit spynews.ro, in prezent, Politia Romana face deja cercetari si cauta tot mai multi astfel de falsificatori care vand adeverinte false de vaccinare prin intermediul unor conturi de Facebook fictive, în schimbul unei sume ce variaza intre 60 si 100 de euro.
Falsificatorii folosesc conturi de Facebook false, fara sa isi destainuie identitatea, pentru a nu fi prinsi de Politie si vand adeverintele false de vaccinare tuturor celor care apeleaza la serviciile lor.


Se pare ca multi romani au cumparat deja adeverinte false de vaccinare pentru a putea sa isi petreaca vacantele in tarile care solicita aceste documente doveditoare a imunizarii impotriva COVID-19.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Când vine valul 4 al pandemiei în România? Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății