ADIO apelurilor telefonice anonime! Cartelele preplatite vor putea fi cumparate doar cu buletinul

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:22

Adio apelurilor telefonice anonime! Oricine vrea o cartela pre-platita o va cumpara doar dupa ce isi va da datele personale. Tocmai pentru ca identitatea utilizatorului sa fie cunoscuta.

Legea, care a trecut de Parlament, intra in vigoare de anul viitor, insa sunt destui cei care nu-i inteleg utilitatea. Fie ca intelegeti sau nu de ce e nevoie de aceasta schimbare, de la anul regulile se schimba! Va trebui sa completati un formular cu datele personale, chiar si daca o cumparati de la un chiosc de ziare.

Pana sa intre legea in vigoare, cartelele preplatite au devenit mana cereasca pentru raufacatori.

Indiferent ca vorbim de camatari sau puscariasi care isi fac afacerile in voie prin intermediul unui telefon cu o cartela simpla.

Acum le gasim peste tot la chioscurile de ziare, la posta, la furnizorii de telefonie mobila sau la magazinele de cartier. Specialistii spun ca o asemenea situatie face ca identificarea utilizatorilor sa fie greoaie si sa puna piedici in munca de cercetare penala.

Perchezitii peste perchezitii s-au facut si la clanurile interlope, care isi puneau la punct afacerile folosind cartele pre-platite, apoi le aruncau sa nu li se dea de urma! Cum a fost si celebrul
caz al al Camatarilor!

Si nu a fost singurul scandal in care in rechizitoriul procurorilor apar conversatii care au fost facute de pe cartele preplatite! Si cei care au fost acuzati de uciderea Larei Saban ar fi pus la cale totul prin intermediul telefonului. Si nu unul cu abonament, ci unul cu cartela preplatita. Tocmai pentru a-si ascunde urmele.

In al 12-lea ceas, ceva, insa, se face.
Camera Deputatilor a adoptat legea cartelelor preplatite care vor fi cumparate numai si numai cu buletinul. Nici retelele de internet gratuite nu vor mai putea fi accesate cu usurinta. Si in acest caz va trebui sa va intr-duceti datele personale.

Premierul Victor Ponta spune ca se va discuta cu companiile de telefonie mobila pentru ca viata privata sa fie garantata! Legea va intra in vigioare de la 1 ianuarie anul viitor! Iar cei care au deja cartele cumparate vor fi obligati sa le inregistreze.
In caz contrar, vor pierde numarul!
##VIDEO116432##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.