Admitere 2024 Universitatea Politehnica din București. Calendar examene și acte necesare pentru dosarul de înscriere

Autor: Bianca Vidoi

Admitere 2024 Universitatea Politehnica din București

Sursa: Facebook Universitatea POLITEHNICA din București

Elevii ce termină clasa a XII-a se gândesc la ce facultate își doresc să urmeze în următorii ani, bazat pe pasiunile pe care le au.

Pasiunile elevilor ce termină clasa a XII-a îi ghidează pe aceștia în următoarea etapă a vieții lor, mai exact facultatea. Elevii din România ce își doresc să inoveze industrii importante din România, precum cea de automobile sau IT, își doresc să urmeze studiile la Universitatea Politehnica din București.  

Admitere 2024 Universitatea Politehnica din București

Universitatea Politehnica din București a avut o sesiune de admitere anticipată pentru studenții sau absolvenții cu participare remarcabilă la olimpiade și concursuri.

În această sesiune de admitere anticipată, elevii ce își doresc să studieze la anumite facultăți din cadrul Universității Politehnica din București au putut să se înscrie pe baza rezultatelor la activitățile școlare.

O sesiune de admitere anticipată a avut loc și la Facultatea de Automatică şi Calculatoare și Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, unde elevii ar fi putut fi admiși printr-un concurs cu probe scrise.

La Universitatea Politehnica din București se află 15 facultăți, ce pun la dispoziție în anul 2024, 4.616 de locuri la buget și 1.130 de locuri la taxă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Înscrierea pentru elevii ce nu au susținut sesiunea de admitere anticipată se pot înscrie la o singură facultate pentru a susține probele scrise în perioada 15 iulie 2024 și 19 iulie 2024, atât online, cât și la secretariat. Probele scrise vor avea loc la data de 22 iulie 2024, atunci când elevii vor susține examene la una dintre materiile alese, în funcție de facultatea pe care și-o doresc, mai exact Algebră și elemente de analiză matematică la P1 sau la alegere între Fizică și Informatică pentru P2 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. 

Citește și: Calendar admitere ASE. Care au fost notele cu care s-a intrat în anii trecuți, în funcție de profil

Pentru celelalte facultăți, elevii vor alege între Matematică sau Chimie anorganică pentru P1 sau Fizică, Informatică, Economie, Chimie organică, Biologie, Procesarea computerizată a imaginilor sau Geografie pentru P2. La data de 23 iulie vor fi afișate rezultatele, până la ora 12, iar studenții pot depune contestații până la data de 24 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale vor fi afișate la data de 25 iulie, iar până la data de 27 iulie se va desfășura validarea dosarelor, potrivit admitere.pub.ro.

Acte necesare pentru dosarul de înscriere

  • certificatul de naștere al candidatului
  • actul de identitate al candidatului
  • 1 fotografie tip pașaport/CI, color
  • Situație școlară, adeverință, foaie matricolă sau alt document/documente emis/emise de liceul de la care provine candidatul, în care sunt specificate mediile obținute de candidat în timpul liceului, la disciplinele selectate pentru proba P1 și, respectiv, P2, cât și mediile generale obținute de către acesta în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a pentru proba P3

  • Dovada achitării taxei de înscriere la concurs
  • Cererea de înscriere
  • Declarație pe proprie răspundere
  • Adeverință medicală
  • documente din care să rezulte rezultatele obținute la o setie de activități suplimentare (dacă este cazul)