ADMITERE Academia de Studii Economice 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 27 iul 2022, 11:30
Toate informațiile despre admiterea la ASE 2021
Sursa: Instagram

Admitere Academia de Studii Economice 2021. Cum se desfășoară admiterea la ASE 2021 și ce trebuie să conțină dosarul de admitere?

Începe admiterea la Academia de Studii Economice 2021 (ASE). Absolvenții de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat 2021 și își doresc să devină studenți la ASE în 2021 trebuie să urmeze mai mulți pași. Iată când se desfășoară admiterea la ASE 2021, dar și ce trebuie să conțină dosarul de admitere la ASE.

Calendar admitere ASE 2021.  Când au loc înscrierile la Academia de Studii Economice 2021?

Admiterea la Academia de Studii Economice 2021 (ASE) se va desfășura în perioada 9 iulie-2 august 2021. Înscrierile online la ASE 2021 au loc în perioada 9-16 iulie 2021, ultima zi de înscrieri fiind 16 iulie 2021, până la ora 16:00. 

Pe data de 19 iulie 2021 se vor afișa rezultatele obținute în urma depunerii eseului motivațional, iar pe 20 iulie 2021, în intervalul 8-10 pot fi depuse contestațiile pentru rezultatele afișate în urma depunerii eseului motivațional.

Pe 21 iulie 2021, va avea loc cea de-a doua etapă a admiterii la ASE 2021, mai exact cea a susținerii testului de competență lingvistică. Pentru limbile străine, testul online se va desfășura între orele 9 și 11, în timp ce testul la limba română este programat în intervalul 12-14. Pe 22 iulie pot fi depuse contestații în urma afișării rezultatelor obținute de candidați la testele de competență lingvistică.

Pe 23 iulie 2021 vor fi afișate rezultatele admiterii la ASE 2021.

După ce vor fi publicate listele cu candidații admiși la buget și taxă la Academia de Studii Economice 2021 (ASE), viitorii studenți trebuie să depună diploma de Bacalaureat în original pe 24 iulie 2021, între orele 8 și 18, dar o pot face și în perioada 26-31 iulie 2021, tot în același interval de timp.

Cei admiși pe locurile de la taxă vor achita jumătate din taxa de școlarizare între 24 și 30 iulie 2021.

Pe 2 august 2021 vor fi afișate listele finale cu candidații admiși la buget și taxă.

Citeste si: Admitere Facultatea de Medicină 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

ADMITERE Academia de Studii Economice 2021. Ce trebuie să conțină dosarul de admitere la ASE?

Potrivit informațiilor oficiale făcute publice de Academia de Studii Economice 2021, dosarul de admitere la ASE 2021 trebuie să conțină următoarele documente:

1. Diploma de Bacalaureat

2. Foaia matricolă

3. Eseul motivațional

4. Adeverința medicală tip

5. Certificatul de naştere

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

6. Cartea de identitate 

7. Certificatul de căsătorie (dacă este cazul)

8.Declaraţia pe propria răspundere prin care candidatul declară că: nu a fost exmatriculat din ASE, fără drept de reînmatriculare; nu va beneficia, concomitent, de finanţare de la buget pentru două sau mai multe programe de studii universitare, indiferent de nivelul lor şi nu va urma simultan mai mult de două programe de studii universitare, indiferent de nivelul şi forma de finanţare ale acestora; a fost/nu a fost înmatriculat, la un alt program de studii universitare de licenţă, inclusiv numărul semestrelor în care a beneficiat de finanţare de la buget; a absolvit o altă facultate; este de acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. 

9. fotografie tip legitimație

10. o dovadă a plății taxelor de înscriere

11. Ceritificatul de competenţă lingvistică, acolo unde este cazul

12. Diploma care atestă obținerea distincției în cazul candidaților olimpici naționali și internaționali 

13. Documentul care atestă apartenența la minoritatea romă, dacă este cazul

14. Documentul care certifică apartenența la sistemul pentru protecție socială, dacă este cazul

15. Documentul care să certifice scutirea de la plata taxei de înscriere pentru primele 2 opțiuni 

16. Declarația pe propria răspundere privind autenticitatea documentelor încărcate pe platforma admiterii și corespondența dintre actele digitale/scanate și cele originale 

ADMITERE Academia de Studii Economice 2021. Cum se desfășoară admiterea?

Admiterea la Academia de Studii Economice 2021 (ASE) se va desfășura în acest an în mediul online. Astfel, absolvenții de liceu care își doresc o carieră în domeniul economic vor susține admiterea la ASE 2021 pe platforma online admitere.ase.ro.

Admiterea la ASE 2021 se va face prin concurs, iar candidații trebuie se îndeplinească trei condiții pentru a putea intra în cursa pentru un loc în cadrul studiilor universitare de licență la ASE 2021. Concursul va consta în:

1. Eseu motivațional

Eseul motivațional va fi redactat în limba română pentru programele în care predarea se va desfășura în limba română, iar pentru programele în care predarea se va face într-o limbă străină, eseul va fi redactat în limba respectivă. În cazul în care programul la care se înscriu absolvenții de liceu este atât cu predarea în limba română, cât și într-o limbă străină, atunci eseul va fi redactat în ambele limbi.

Candidații vor încărca eseul motivațional pe platformă. Acest eseu trebuie să conțină informații referitoare la motivele care i-au determinat pe candidați să aleagă programul de studii. 

2. Test de competență lingvistică

Pentru programele care se vor desfășura într-o limbă străină, candidații vor susține un test de competență lingvistică, iar pentru programul Limbi moderne aplicate, testul va fi susținut în limba engleză. Acest test de competență lingvistică va fi susținut online. Nu vor fi obligați să susțină testul candidații care prezintă un certificat de competență lingvisitică recunoscut de ASE sau au urmat liceul într-o limbă străină: engleză, franceză sau germană. Testul va fi obligatoriu în limba română și pentru candidații care nu au competențe de limba română atestate prin prin probele de la Bacalaureat sau printr-un certificat eliberat de instituții abilitate de către  Ministerul Educației și Cercetării.   

3. Media generală de admitere

Media generală de admitere la ASE 2021 se calculează ca medie ponderată între media obținută la examenul de Bacalaureat 2021, care reprezintă 70% și media anilor de studii, care contează 30%.

Astfel, toate cele trei criterii vor conta pentru admiterea la ASE 2021, iar ierahizarea se va face în funcție de media de admitere, dar și de opțiunile candidaților.

Citeste si:// AFLĂ //EDU.RO Rezultate Bac 2021 pe județe și orașe. Au fost publicate notele la examenul de Bacalaureat 2021 online pe edu.ro. Află ce note ai luat!