Admitere ASE 2023: Cu ce medie poți intră la fără taxă?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 iul 2023, 12:37

Admiterea la ASE pentru anul universitar 2023-2024 începe în data de 7 iulie 2023.

Sursa: pexels.com

Cei care au terminat clasa a XII-a, dar nu știu la ce facultate să se înscrie, Academia de Studii Economice ar fi una dintre variante.

ASE-ul este considerat unul dintre liderii învățământului superior, care vă poate ajuta ca pe viitor să alegeți o carieră stabilă. Iată cum puteți da admiterea la ASE în 2023.

Cum se face admiterea la ASE în 2023?

Atunci când doriți să alegeți facultatea, este normal să vă gândiți și la propriul viitor, dar și la job-ul pe care doriți să îl obțineți.

Pentru a ajunge la facultatea mult dorită, primul pas este să luați examenul de Bacalaureat. Astfel, făcând o alegere corectă veți avea șansa să învățați tot ceea ce vă pasionează.

Cu ajutorul facultății, veți putea deveni profesioniști competitivi atât în țară cât și în străinătate.

Citește și: Rezultatele finale Evaluare Națională 2023: La ce oră se anunță mediile după contestații?

Când are loc concursul pentru admiterea la ASE

Admiterea la ASE pentru anul universitar 2023-2024 începe în data de 7 iulie 2023.

Astfel, universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi și oferă peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat.

Viitorii studenți pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licență, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvență, la distanță şi cu frecvență redusă.

Facultățile din cadrul ASE sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit paginii oficiale al Academiei de Studii Economice, înscrierile pentru admitere au loc la începutul lunii iulie.

În ce constă concursul de admitere la ASE 2023?

 

- eseul motivațional  (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)

- testul de competență lingvistică, susținut exclusiv de către candidații care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de

ASE (detalii);

- media generală de admitere, ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Citește și: Admitere Liceu Edu.ro 2023: Când se completează opțiunile?

 

Care este media cu care se poate intra la ASE, fără taxă?

Media generală pentru admitere la ASE se calculează ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat cu 70% și media anilor de studii cu 30%.

În 2022 cea mai mare medie de admitere la buget a fost 9,69 la Drept, unde au fost ocupate 44 de locuri, iar cea mai mică notă a fost 7,58 la Economie agroalimentară și a mediului, unde au fost  disponibile 238 de locuri.

Care sunt perspectivele la această facultate?

Angajatorii apreciază persoanele care au studiat la ASE.

Astfel, diploma de absolvent obținută în cadrul ASE constituie garanția unui viitor sigur – o confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții acestei facultăți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

 


Episodul 21 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 27 iunie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.