Admitere ASE 2023: Tot ce trebuie să cuprindă eseul motivațional

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 apr 2024, 01:35

Tot ce trebuie să cuprindă eseul motivațional

Sursa: Facebook ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Facultățile din întreaga țară au început să se pregătească înscrierea candidaților, iar adesea aceștia trebuie să realizeze un eseu motivațional.

Înscrierea pentru elevii ce își doresc să studieze la Academia de Studii Economice a început la data de 7 iulie 2023, iar aceasta este posibilă timp de 7 zile, până la data de 14 iulie, ora 16:00. Iată tot ce trebuie să cuprindă eseul motivațional.

Citește și: Admitere Drept 2023: Când încep înscrierile și cum vor arata subiectele?

Tot ce trebuie să cuprindă eseul motivațional

Persoanele ce își doresc să studieze la Academia de Studii Economice vor putea să se înscrie online prin intermediul platformei puse la dispoziție pentru candidați, iar aceasta se desfășoară în perioada 7 iulie 2023- 14 iulie 2023, până la ora 16:00. Admiterea are la bază trei elemente de timp concurs, fiecare probă fiind una eliminatorie, iar prima este reprezentată de eseul motivațional. 

Eseul motivațional va fi trimis pe platforma online a Academiei de Studii Economice în perioada 7 iulie 2023- 14 iulie 2023, până la ora 16:00, iar rezultatele vor fi afișate la data de 17 iulie. Pe baza eseului motivațional, candidatul va fi evaluat cu calificativul admis/respins, iar acesta trebuie să cuprindă câteva date esențiale și trebuie să fie redactat la un rând, cu caractere Times New Roman, 12 și trebuie să conțină între 300 și 500 de cuvinte. 

Structura de bază a eseului motivațional pentru admiterea ASE 2023 trebuie să cuprindă detalii despre candidat, mai exact nume, inițiala/inițialele tatălui, prenumele, urmat de sursa din care ați aflat despre oferta educațională, dar și care sunt motivele alegerii programului de studii, dar și argumentele pentru care ați ales să studiați la ASE, mai exact motive personale, preferințe legate de o anumită carieră, argumente pentru obținerea unei anumite calificări. 

Acest eseu motivațional trebuie să cuprindă și așteptările pe care candidații le au cu privire la viața de student, dar și care sunt planurile candidaților după terminarea a programului de studii universitare de licență, mai exact dacă își doresc să continue studiile universitare de masterat în ASE.

Pe lângă aceste informații, eseul motivațional trebuie să prezinte detalii cu privire la realizările deosebite pe parcursul liceului, precum participarea la concursuri sau olimpiade. Alături de aceste informații trebuie să adăugați și cum v-ați implica i în activitățile extracurriculare organizate de cadre didactice sau studenți.

Citește și: Admitere Medicină 2023: Cum vor arăta subiectele din acest an? Modele de grile

Calendarul admiterii ASE 2023 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Înscrieri- 7-14 iulie (V-V) Vineri, 14 iulie până la ora 16:00  

Afișarea rezultatelor obținute la eseul motivațional- 17 iulie (L)  

Depunerea, electronică la [email protected], a contestațiilor pentru rezultatele obținute la eseul motivațional, între orele 14:00-16:00 și afișarea rezultatelor acestora- 17 iulie (L) 

Susținerea online a testului de competență lingvistică, pentru candidații înscriși la programele cu predare în limbi străine și la programul de studii Limbi moderne aplicate: ora 9:00-11:00: susținerea testului de competență lingvistică/ Afișarea rezultatelor la proba de competență lingvistică- 18 iulie (Ma) 

Susținerea online a testului de competență lingvistică, pentru candidații înscriși la programele cu predare în limba română: ora 12:00-14:00: susținerea testului de competență lingvistică/ Afișarea rezultatelor la proba de competență lingvistică -18 iulie (Ma)  

Depunerea, electronică la [email protected], a contestațiilor pentru rezultatele obținute la testul de competență lingvistică, între orele 08:00-10:00 și afișarea rezultatelor acestora -19 iulie (Mi)  

Afișarea candidaților repartizați pe locurile finanțate de la buget, finanțate prin taxă, a celor aflați în așteptare și a celor respinși- 19 iulie (Mi)  

Depunerea în original a diplomei de bacalaureat și/sau plata a jumătate din taxa anuală de școlarizare- 20-25 iulie (J-Ma) Marți, 25 iulie până la
ora 14:00 

Afișarea candidaților admiși pe locurile finanțate de la buget și finanțate prin taxă și a celor respinși- 26 iulie (Mi)  

Citește și: Admitere ASE 2023: Tot ce trebuie să știi despre înscrieri și despre examen

Sursa: admitere.ase.ro