Admitere Drept 2023: Când încep înscrierile și cum vor arata subiectele?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 11 apr 2024, 05:40

Facultatea de Drept din cadrul Universității din București organizează concursul de admitere 2023 pe data de 20 iulie

Sursa: freepik.com

Admitere Drept 2023. Concursul de admitere la Facultatea de Drept- Universitatea București va avea loc pe data de 20 iulie.

Admitere Drept 2023. Înscrierile la concursul de admitere organizat de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti au loc în perioada 3 -16 iulie 2023. Încărcarea dosarului de către candidat sau depunerea la secretariat sse face până pe data de 16 iulie, la ora 12:00.

Admitere Drept 2023. Perioada de înscriere

Facultatea de Drept din cadrul Universității din București organizează concursul de admitere 2023 pe data de 20 iulie.

Înscrierile la concurs au loc în perioada 3-16 iulie, iar cei interesați pot încărca online dosarul de înscriere, sau îl pot depune la secretariat.

Taxa de înscriere online la concursul de admitere este în valoare de 480 de lei și se poate achita prin două modalități:

1. Accesând site-ul Universității din București, link: www.po.unibuc.ro

2. Virament bancar în contul Facultăţii de Drept RO42RNCB0076010452620037/ BCR, sector 5.

Pe ordinul de plată va fi menţionat: „Concurs de admitere – Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti” numele candidatului (chiar şi în cazul în care taxa este plătită de o altă persoană)

Dosar de înscriere Facultatea de Drept 2023

Dosarul de înscriere va fi depus la secretariat sau încărcat în format electronic până pe data de 16 iulie, la ora 12:00. În cazul înscrierii online dosarul de înscriere va fi încărcat pe contul personal în format electronic, apoi va fi depus fizic de candidat în perioada de confirmare a locurilor, respectiv în termen de

5 zile lucrătoare de la afişarea rezultatelor finale.

Conținut dosar:

a) Fișă-tip de înscriere (candidații vor completa fișa-tip de înscriere generată pe platforma online, cu asumarea răspunderii pentru corectitudinea și exactitatea datelor);

b) Diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) sau adeverință (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat încă diplomele pentru promoția 2023) eliberată de către instituția de învățământ, în care se menționează media generală, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate și faptul că nu a fost eliberată diploma- în original, în copie legalizată sau

în copie simplă (însoţită de original pentru autentificare);

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

c) Certificatul de naștere- în copie legalizată sau în copie simplă (însoţită de original pentru autentificare);

d) Adeverința medicală-tip, emisă cu cel mult 90 de zile înainte de data înscrierii, din care să rezulte că este apt pentru admitere la facultate – în original, în copie legalizată sau în copie simplă (însoţită de original pentru autentificare);

e) O fotografie ¾ încărcată și trei fotografii ¾ cm care vor fi depuse la dosar la secretariat în momentul depunerii dosarului fizic;

f) C.I. sau pașaport- în copie simplă; g) Chitanța/ordin de plată/dovada achitării on-line a taxei de înscriere la concursul de admitere, în conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universității din București.

Subiecte Admitere Drept 2023

Subiectele la concursul de admitere vor fi formate dintr-o 100 de întrebări tip grilă la Limba Română, Economie și Gândire critică, împărțite astfel:
- 50 de subiecte la Limba română;

- 30 de subiecte la Economie;

- 20 de subiecte la Gândire critică.

Fiecare subiect este notat cu un punct. Punctajul maxim este de 100. Rezultatele finale se vor da în puncte. 

Durata concursului va fi de 4 ore din momentul încheierii distribuirii subiectelor fiecărui candidat. 

Candidații care vor susține examenul de admitere la Facultatea de Drept 2023 trebuie să știe că pentru elaborarea lucrării scrise se poate folosi numai pix de culoare neagră. Se interzice folosirea de către candidați, în timpul probelor scrise, a minicalculatoarelor, a altor mijloace de calcul sau materiale didactice sau a oricăror mijloace de comunicare.

Subiecte admitere drept de la concursurile anterioare, cât și subiectele de la simulare Admitere Drept 2023 se găsesc pe drept.unibuc.ro, site-ul oficial al Facultății de Drept- Universitatea București.