ADMITERE LICEU 2012 - Liceele la care s-a intrat cu media 3,78 sau 3,36

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:22

Cea mai mare medie de admitere la liceu a fost 10, insa au fost si unitati la care elevii au intrat cu medii ca 3,78 sau chiar 3,36.

 Galati: Cea mai mare medie de admitere la liceu- 10, cea mai mica- 3,78
Cea mai mare medie de admitere in liceu in judetul Galati a fost 10 si s-a inregistrat la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din municipiul Galati, in timp ce media cea mai mica a fost 3,78, la Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" din Tecuci.

Dupa publicarea rezultatelor repartizarii computerizate, 4.182 de elevi absolventi de gimnaziu au obtinut un loc la liceu, in timp ce 19 au ramas nerepartizati intrucat n-au facut suficiente optiuni.

Cea mai mare concurenta la admiterea in liceu s-a inregistrat in acest an la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, unde ultima medie la specializarea matematica-informatica a fost 10.
Anul trecut colegiul a ocupat locul al IV-lea intr-un clasament national.

La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost inregistrate la Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" din Tecuci, unde un elev a fost admis cu 3.78, Liceul "Anghel Saligny", unde s-a intrat cu media 3.80,
Liceul din Pechea, 3.82, sau Liceul Industrial Tecuci- 3.85.

Pentru cea de-a doua etapa a repartizarii in licee au ramas libere 914 locuri.
Salaj: Cea mai mare medie de admitere- 10; cea mai mica -3,36
Cea mai mare medie de admitere in liceu in judetul Salaj a fost 10 si s-a inregistrat la Colegiul National "Silvania" din Zalau, in timp ce media cea mai mica a fost 3,36, la Liceul Tehnologic Nr.1
din Sig, specializarea mecanica.

"In Salaj, cei aproximativ 2.100 de absolventi ai scolilor gimnaziale salajene, care au sustinut evaluarea nationala, au avut la dispozitie locuri suficiente pentru a fi admisi la unitatile liceale din judet. Asta datorita faptului ca numarul absolventilor este mai mic fata de cele 2.604 locuri disponibile in licee. Ca urmare, toti absolventii cursurilor gimnaziale au fost repartizati la licee. Cinci dintre ei, care au avut media 10, au fost repartizati la Colegiul National «Silvania» din Zalau", a declarat, sambata, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Gheorghe Bancea.


Potrivit acestuia, la Colegiul National "Silvania" din Zalau, care este cotat ca fiind printre cele mai bune unitati de invatamant liceal din judet, ultima medie de admitere a fost 8,47, la specializarea stiintele naturii, in timp ce la Colegiul National "Simion Barnutiu" Simleu Silvaniei- alta unitate de invatamant bine cotata- ultima medie de admitere a fost 8,26, la specializarea economic.

Gheorghe Bancea a declarat ca in judetul Salaj, cea mai mica medie de admitere a fost 3,36, la Liceul Tehnologic Nr.1
Sig, specializarea mecanica. De asemenea, cu medii mici s-a intrat si la Liceul Tehnologic Nr.1 Nusfalau, 3, 51, la specializarea mecanica, la Liceul Tehnologic "Octavian Goga" din Jibou- 3,53, specializarea industrie textila si pielarie, dar si la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Simleu Silvaniei- 3,72, la specializarea fabricarea produselor de lemn.