ADMITERE Politehnică 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 27 iul 2022, 15:45
Admitere Politehnică 2021
Sursa: pexels.com

Admitere Politehnică 2021. Examenul de Bacalaureat 2021 s-a încheiat și urmează admiterea. Iată tot ce trebuie să știi despre Admitere Politehnică 2021.

Admitere Politehnică 2021. Candidații care au fost declarați ADMIȘI la Examenul de Bacalaureat 2021 și care vor să susțină examenul de Admitere la Politehnică 2021 trebuie să știe că vor fi nevoiți să treacă anumite probe.

Admiterea la Universitatea Politehnică nu se face doar în bază de dosar, ci există și examen. Probele la care candidații la Admitere Politehnică 2021 vor susține examen scris sunt Matematică, Fizică, Chimie, Economie și Informatică.

Universitatea Politehnică din București (UPB) a și lansat, încă din martie 2020, o platformă de pregătire online pentru probele de la examenul de admitere al Universității.

Admitere Politehnică 2021. Calendarul admirerii la Universitatea Politehnică din București 2021

Admitere Politehnică 2021. Sunt trei etape de admitere la Universitatea Politehnică din București. Prima etapă s-a și încheiat și a fost destinată doar elevilor olimpici care optează să urmeze facultatea la UPB.

Admiterea la Universitatea Politehnică București în anul 2021 se face printr-un concurs bazat pe 3 probe (P1, P2 și P3), desfășurat în trei sesiuni. Iată calendarul:

Admitere Politehnică 2021:  Sesiunea I  – Admitere anticipată (concurs de dosare). Începe la data de 5 aprilie 2021 și participă toate cele 15 facultăți din cadrul Universității Politehnică București. Această sesiune este rezervată candidaților care au rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor și concursurilor de profil desfășurate pe parcursul liceului, precum și celor cu rezultate bune și foarte bune sau foarte motivați în urmarea

unei cariere tehnice într-un anumit profil și care doresc garantarea anticipată (prin pre-admitere) a unui loc pentru studii în UPB, înaintea susținerii examenului de Bacalaureat.

Sesiunea I se împarte la rândul ei în trei faze:
- faza I: înscrierea începe pe 5 aprilie 2021, odată cu deschiderea aplicației online și se încheie pe 22 iunie, ora 16:00.
- faza II: pentru candidații care au aplicat în vederea admiterii fără concurs (valabil pentru candidații cu rezultate excepționale sau care au câștigat olimpiade)- publicarea rezultatelor intermediare se va face pe 26 iunie ora 16:00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 28 iunie, ora 16:00.
- faza III: Admitere Etapa II – Validare, confirmare, participare la glisare
(opțional) înscriere în anul I și înmatriculare începe la data de 12 iulie, ora
08:00 și se încheie după două zile (14 iulie, ora 16:00).

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Admitere Politehnică 2021: Sesiunea II  Admitere (concurs cu probe scrise)și, acolo unde este cazul. Această sesiune începe în 9 iulie (ziua afișării rezultatelor finale la Bacalaureat). Evaluarea performanțelor candidaților înscriși la această sesiune și ierarhizarea lor în vederea admiterii, se face în proporție de 80% pe baza rezultatelor obținute în urma examenului scris din data de 19 iulie 2021 (probele P1 și P2) și, în proporție de 20%, pe baza rezultatelor obținute la examenul național de Bacalaureat (proba P3 – media generală la Bacalaureat).


În cazul acestei sesiuni există trei faze:
- Faza I: Înscriere începe în 09 iulie, ora 09:00, odată cu deschiderea aplicației on-line pentru înscriere și se va termina 8 zile mai târziu (17 iulie,
ora 16:00).
- Faza II – Admitere preliminară, rezultatele intermediare obținute
în urma examenului scris (pentru probele P1 și P2 din data 19 iulie 2021) si a
ordonării candidaților în funcție de media generală de concurs, vor fi publicate în dimineața zilei de 20 iulie.
- Faza III – Admitere Etapa II– Validare, confirmare, participare la glisare
externă, înscriere și înmatriculare în anul I – începe în 21 iulie, la ora 08:00
și se întinde pe durata a 4 zile pentru candidații admiși preliminar și
respectiv, pe durata a 5 zile pentru candidații preliminar în așteptare care
doresc să participe la o eventuală glisare.

Admitere Politehnică 2021: Sesiunea III  – Admitere-completare( concurs de dosare ). 

Citeste si: Admitere Facultatea de Medicină 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Admitere Politehnică 2021: Lista Facultăților unde vă puteți înscrie în cadrul Universității Politehnica București

Admitere Politehnică 2021. Facultățile din cadrul Universității Politehnica din București pentru care se organizează concurs de admitere în vara 2021, în  Sesiunea I și în Sesiunea II  sunt următoarele:

Pentru datele necesare Admiterii la Universitatea Politehnică din Timișoara și la Universitatea Tehnică din Cluj studiați informațiile de pe site-urile respectivelor Universități. Pentru Universitatea Politehnică din Timișoara dați click aici, iar pentru Universitatea Tehnică din Cluj aici.

Citeste si: Ce note au luat copiii vedetelor la Bacalaureat. Cine sunt fruntaşii şi cine sunt codaşii „examenului maturităţii“