Adori botinele? Iata cateva propuneri de tinute elegante la care sa le porti

Author: O.P.

Toamna, iarna, chiar si primavara, botinele pot fi integrate in numeroase tinute, de la cele casual sau office, pana la cele pretentioase. Cu pantaloni, fusta sau rochie, botinele ofera un plus de eleganta oricarei tinute, fara prea mult efort. Mai mult, o tinuta care poate parea simpla la prima vedere se poate transforma intr-una deosebita, de zi sau de seara, daca este asortata cu perechea potrivita de botine.

Daca mergi la un eveniment special si vrei sa ai o tinuta care sa intoarca toate privirile ar fi bine sa porti botine elegante, dar sa ai grija la combinatia pe care o faci cu hainele. Daca nu esti sigura cum trebuie sa le asortezi corect, te poti inspira din aceste sugestii, pe care ti le prezentam in continuare.

Botine cu salopeta larga

Indiferent de sezon, o salopeta larga, neagra, este ideala pentru o tinuta eleganta. Pentru a putea purta salopeta cu botine, aceasta trebuie sa fie dintr-un material mai gros, nu dintr-un materal subtire sau cu portiuni de voal. Cu parul prins in coada si un colier fin la gat vei avea o tinuta aparte. Daca salopeta are un model mai incarcat, atunci botinele trebuie sa fie finute, fara aplicatii si cu un toc subtire. Cat despre culoare, negrul este cea mai buna varianta, dar ai grija sa nu porti o salopeta verde sau turcoaz cu o pereche de botine negre!

Botine cu rochie

Pentru a putea purta botine cu o rochie eleganta, trebuie sa tii cont de doua aspecte: lungimea rochiei si forma acesteia. Rochia trebuie sa fie la nivelul genunchilor, iar daca este mulata pe corp, atunci ai nevoie de o pereche de botine simple, care sa nu depaseasca foarte mult glezna. Niciodata nu trebuie sa porti botine la nivelul gleznei, mai ales cu o rochie eleganta. De asemenea, rochia poate sa fie cu talia evidentiata sau larga, dar intotdeauna tocul botinelor sa fie subtire.

Fusta clos si camasa

Combinatia de fusta clos si camasa emana eleganta mai ales cand este completata de botine. Incearca sa ai botinele in aceeasi nuanta cu camasa sau cu un element de pe aceasta. Camasa trebuie sa fie larga si sa aiba un guler care poate fi legat sau cel putin unul mai ridicat. O camasa cu decolteu nu se va potrivi cu botinele.

Costum pentru femei

Fie ca este vorba de un costum compus din fusta si sacou sau un sacou lung si o pereche de pantaloni, aceasta este o tinuta pe care o poti purta la orice eveniment. Pantalonii trebuie intotdeauna sa treaca peste botine, nu sa fie in interiorul acestora, iar in cazul in care costumul are fusta, dresul trebuie sa fie inchis la culoare. Majoritatea costumelor nu au nevoie de nimic pe sub sacou, dar poti sa porti si o bluza cu dantela, cu sonditia sa se vada numai dantela, nu si restul bluzei.

In aceste tinute, dar si in altele, botinele isi pot gasi cu siguranta locul. Esential este sa le potrivesti cu hainele pe care le porti si sa retii un aspect foarte important: pentru o tinuta eleganta, botinele trebuie sa aiba tocul subtire.