Adrian Cuculis, detalii din procesul Raisei, fetița de 13 ani ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni din București: "Timpul NU vindecă nimic"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 28 feb 2023, 12:06

Adrian Cuculis a spus cum a decurs prima zi de proces în cazul Raisei, copila ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni.

Pe data de 13 ianuarie 2022, polițistul Constantin Popescu a accidentat, cu mașina de poliție pe care o conducea, pe trecerea de pietoni, două minore de 13 și 11 ani. În urma impactului, Raisa a decedat, iar cealaltă fată a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital. Acum, la un an de la accident, Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia Raisei, a povestit cum a decurs prima zi de proces.

Citește și: Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni refuză să facă testul poligraf! Ce spune Adrian Cuculis, avocatul familiei

Adrian Cuculis, detalii din procesul Raisei, fetița de 13 ani ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni din București

La începutul acestu an, Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, a fost trimis în Judecată.

În această săptămână, la Judecătoria Sector 1 București, agentul s-a prezentat pentru prima ședință în cameră preliminară. Procesul în cazul Raisei a început luni, 27 februarie 2023.

Adrian Cuculis a dezvăluit că polițistul care a lovit-o mortal pe fetița 11 ani ar cere retrimiterea dosarului la Parchet. Potrivit anchetatorilor, agentul ar fi avut o viteză peste limita legală când s-a produs accidentul.

Citește și: Ce este dispusă să facă Marina, prietena Raisei, pentru a scoate adevărul la iveală? Avocatul fetei a dezvăluit totul: ”Vrea să ajute”

”Zi mai mult decât cinică în dosarul Raisa. Final de ședință de judecata fiindcă avocatul polițistului a răcit. Deși termenul este cunoscut de 2 luni, cu un cinism deja cunoscut, Popescu (n.r. Constantin Popescu) cere ca dosarul să fie trimis înapoi la Parchet. I-a fost alocat avocat din oficiu pentru data de 13.03.2023. Poate că data de 13 nu este chiar întâmplatoare”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul familiei Raisei spune că pentru părinții copilei durerea continuă să persiste și rana pierderii fetiței nu va fi vindecată niciodată. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

”Știu că a trecut un an de zile și mai știu că timpul vindecă. Pentru unii a însemnat uitare însă pentru familia Raisei, timpul NU vindecă nimic.

Nu v-am uitat nici pe voi, părinții Marinei, însă voi o aveți acasă pe ea și știți că o să fie bine. Astăzi (n.r. luni, 27 februarie) la Judecătoria Sectorului 1 s-a desfășurat prima ședință publică în dosarul Raisa.

Polițistul a venit liniștit. A stat în ultima bancă din sala de judecată în timp ce familiile fetițelor în partea din față a sălii.

Pentru noi avocații era o altă zi la instanță, ne-am revăzut am mai schimbat impresii despre dosare si cum mai decurge viața în justiție, însă pentru ei era meciul vieții

lor, era momentul dreptății când arbitrul ar fi trebuit sa ridice mâna unuia dintre ei si sa-l declare câștigător, momentul unde trebuia să se facă dreptate.

S-a făcut în schimb…liniște….Asta pentru că inculpatul nu avea apărare și asta pentru că nu a vrut să aibă și nici instanța nu s-a grăbit să-i cheme avocat din oficiu. Nu fac un caz din asta, până la urmă este dreptul omului să aibă apărare calificată, însă vreau să vă rog să nu uitați.

Nu uitați că undeva, cândva, nu în urmă cu mult timp, copilul acesta călca pe acest pământ și viața ei părea nesfârșită. Nu uitați că ea s-a transformat în simbolul inocenței zdrobite de neatenție și autosuficiență. Nu uitați că puteam fi oricare dintre noi. Tot ceea ce vă rog este să nu uitați”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: Mama Marinei, fetița lovită pe trecerea de pietoni, face declarații emoționante: "Îi este foarte dor de Raisa"