Adrian Cuculis, noi detalii despre cazul lui Vlad Pascu! Supraviețuitorii accidentului de la 2 Mai au rămas parțial infirmi, ceea ce impune schimbarea încadrării șoferului

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 09 sep 2024, 14:28

Adrian Cuculis a venit cu noi vești despre cazul accidentului de la 2 Mai

Sursa: Captură KANAL D

În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.

Următorul proces în cazul lui Vlad Pascu și al victimelor de la 2 Mai va fi la finalul lunii septembrie, întrucât s-a stabilit faptul că cei trei tineri răniți de șoferul drogat nu își vor mai putea folosi mâinile la capacitate de 100%, ci de 50%-60%, după cumplitul accident.

Vlad Pascu încearcă să arunce vina pe victimele de la 2 Mai

Vlad Pascu i-a ucis pe Sebastian și Roberta și a rănit alte trei persoane din grupul lor, apărarea lui încearcă din răsputeri să-i obțină o pedeapsă cât mai mică, așa că aruncă vina pe victimele accidentului. Acestea sunt acuzate că s-ar fi aflat sub influența alcoolului în seara fatidică, însă avocatul Adrian Cuculis argumentează că, atât timp cât se deplasau pe marginea șoselei, nu pe partea pe care circulau mașinile, tinerii spulberați nu au nicio vină.

„Când mergi în afara spațiului carosabil nu ai nicio vină, dar ca să vii și să faci declarația asta nu arată nimic altceva decât că tu îți bați joc, pur și simplu, de toate victimele care au murit în situații identice, omorâte de șoferi drogați, băuți, care mergeau cu viteză, fără permis și arată că tu încerci cumva să întorci camera de luat vederi de pe Vlad Pascu și să o duci puțin către victime”,  a

explicat invitatul de la „Follow us!”.

Citește și: Cine este Ramona, iubita avocatului Adrian Cuculis. Motivul pentru care aceasta i-a refuzat cererea de căsătorie în direct: ,,Am cerut-o și a spus că nu vrea”

Ulterior, Ilinca Vandici a fost curioasă de ce familia Pascu încearcă să arunce vina pe victime abia după un an și o lună de la accident.

Iar Adrian Cuculis a spus că: „Încearcă treaba asta ca să se poată folosi (n.r. de ea) la termenul viitor, când o să fie. Nici nu știu de ce tocmai acum, pentru că, vă mai spun ceva, aceste rapoarte de necropsiere sunt în dosarul cauzei de un an de zile”.

Ilinca Vandici: „Sunt disperați, cumva, și încearcă orice?”.

Adrian Cuculis: „Vlad Pascu, cu siguranță, este, pentru că, după o viață, până la vârsta lui, în care ai trăit cum ai trăit, dintr-o dată să ai un an de zile în

care să stai într-un centru penitenciar nu este lucru puțin, este la Poarta Albă”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Vlad Pascu a cerut să fie arestat la domiciliu

Ulterior, avocatul a explicat că următorul proces în cazul „2 Mai” se va desfășura cu scopul de a-i schimba încadrarea lui Vlad Pascu, în urma rapoartelor care atestă faptul că supraviețuitorii accidentului nu-și mai pot folosi membrele superioare la capacitate maximă.

„Pasul următor este acum, cât de curând, la finalul acestei luni, la Mangalia, unde încercăm, practic, să punem concluzii pe fond, asta dacă nu cumva rapoartele pe care le-au făcut cei de la INML cu privire la supraviețuitorii accidentului, respectiv cu acele infirmități permanente, vor ieși și, practic, noi vom spune că trebuie schimbată încadrarea. O să fie cu infirmitate permanentă, nu doar vătămare corporală”,  a adăugat Adrian Cuculis, la „Follow us!”.

Citește și: Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”

Judecătoria Mangalia urmează să analizeze astăzi, 9 septembrie, măsura arestului preventiv în cazul lui Vlad Pascu. Ședința va începe la ora 13:00, iar instanța va decide dacă va menține arestul preventiv pentru încă 30 de zile sau va opta pentru o altă măsură. Oricare ar fi decizia, aceasta nu va fi definitivă și va putea fi contestată la Tribunalul Constanța. Cu doar o săptămână în urmă, Tribunalul Constanța a respins definitiv cererea lui Vlad Pascu de a înlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu, întrucât a considerat contestația drept una neîntemeiată.

Urmăriți interviul intergal cu avocatul Adrian Cuculis în materialul video de mai jos:

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.