Adrian Iovan a plecat pe ultimul drum cu un avion zburand deasupra lui

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 13 oct 2020, 12:40

Chiar in momentul in care trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan era scos din Scoala Superioara de Aviatie, pe cer s-a auzit un avion.

Nimic n-a putut alina, insa, jalea celor care l-au cunoscut si iubit pe pilot. Cu numai cateva zile in urma, Adrian Iovan venise la Scoala Superioara de Aviatie la volanul propriei masini.

Adrian Iovan a plecat pe ultimul drum nu doar in aplauze, asa cum era firesc, ci si... cu un avion zburand deasupra lui!
Acum, Adrian Iovan nu se mai afla la mansa unui avion! Este intr-un sicriu, plans de familie, de prieteni, de cei care, in munti, i-au dus la bun sfarsit eforturile de a-i salva pe altii, plans de noi,

toti romanii...

In aceasta dimineata, trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan a fost depus la Scoala Superioara de Aviatie din Capitala.
Timp de trei ore, apropiatii si-au luat ramas bun de la cel care le-a fost alaturi la bine si la greu. De la omul care, de-a randul anilor, a purtat in siguranta pe umerii lui, sute de mii de vieti omenesti.

Cu ochii plini de lacrimi, ascunsi in spatele unor ochelari de soare, Romanita Iovan a venit din prima clipa langa fostul ei sot! Alaturi i-a fost si Irina Iovan, fiica venita din Franta, sa-si

inmormanteze tatal.
Printre regrete si durere, colegii de zbor ai pilotului nu s-au putut stapani sa nu-si exprime nemultumirea.
Cu toate acestea, devotamentul si dragostea fata de meserie nu i-ar putea opri nicicum pe acesti romani sa mearga in misiuni umanitare.

Si, pe drumul catre biserica Sfantul Ilie Rahova, cei aflati pe strada si-au plecat capetele in semn de respect. In trafic, curiosii isi apropiau masinile de cea mortuara pentru a-l vedea pe regretatul pilot.

Cortegiul funerar a fost format din zeci de masini. Familia, rudele si prietenii lui Adrian Iovan nu vor sa il lase singur nicio secunda, pana in momentul in care ii vor spune „Adio!”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Singurul care a lipsit a fost fiul cel mic al pilotului. „I-am explicat ca o poveste, cum ii plac lui eroii si cum eroii fac bine,  ca tatal lui este un erou”, a explicat Romanita Iovan.



Fiica cea mare, Irina, strangea cu putere la piept casca de aviator a tatalui sau. Privea in gol si parca nu ii vine sa creada ca tatal ei este cel din sicriu. Irina, a fost sustinuta in permanenta de mama sa. Trupul neinsufletit a lui Adrian Iovan este depus la capela bisericii Sfantul Ilie Rahova. Aici i se va face si slujba.

Va fi inmormantat,  maine, la Cimitirul Bellu Catolic, acolo unde singur si-a pregatit locul de veci, inca din vara anului trecut.


Isi va dormi somnul vesnic alaturi de parintii sai.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.