Medicul Adrian Marinescu a făcut un anunț de ultimă oră despre noile variante COVID-19. Acesta susține că noile variante nu vor fi la fel de agresive precum cele de până acum, dar se vor transmite foarte ușor.
Anunț de ultimă oră despre noile variante COVID-19
Adrian Marinescu a spus că, în prezent, ne aflăm în perioada în care conviețuim cu virusu l, iar oamenii care se infectează îl percep ca pe o simplă răceală.
„Cu mare probabilitate, evoluţia sau ciclul natural pentru virusul SARS-CoV-2 este în ideea de a avea variante virale care nu sunt agresive, dar se transmit cu uşurinţă.
Este un lucru care s-a întâmplat şi în cazul altor microorganisme. Putem să ne aducem aminte inclusiv de pandemia legată de gripa spaniolă de acum mai bine de 100 de ani. (…) Virusul suferă mutaţii şi lucrul acesta se întâmplă permanent, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive.
S-a trecut la etapa în care convieţuim. Ce înseamnă convieţuire? Înseamnă că putem să avem variaţii importante prin numărul de infecţii. Adică să avem un număr mare cum se întâmplă în prezent, cum ar putea să se întâmple, de asemenea, în toamnă, dar cele mai multe dintre cazuri înseamnă forme uşoare, care se rezolvă fără să necesite spitalizare, nu mai discutăm de terapie intensivă şi pe care cei mai mulţi oameni o vor percepe ca pe o răceală”, a spus acesta, conform agerpres.ro.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Adrian Marinescu susține că pandemia poate fi normalizată
Medicul a declarat că, dacă oamenii învață să conviețuiască alături de COVID-19, acest lucru va permite normalizarea pandemiei.
„Pentru că această convieţuire, dacă ştim cum să o abordăm, va presupune totuşi o normalitate în caz de pandemie. Oamenii îşi vor putea desfăşura activitatea fără restricţii importante. Celelalte patologii vor putea fi abordate la fel de bine. Deci, nu va fi o situaţie similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie. Este total diferit.
Se poate întâmpla ca, de exemplu, în august, aşa cum este prognoza, să fie o scădere, să se echilibreze şi în toamnă, în momentul în care se deschid şcolile, oamenii interacţionează, se întorc în număr mare din vacanţă să fie din nou o creştere.
Citeste si: Alexandru Rafila, despre reintroducerea restricțiilor. Ce s-ar putea întâmpla din luna septembrie
Dar, această creştere nu va fi diferită, nu va fi o variantă virală mai agresivă. Nu o să fie situaţia, de altfel nu este nici acum, în care să vedem secţiile de terapie intensivă pline, să vedem spitale doar în circuitul COVID, în care pacienţii care au alte patologii nu se pot interna. Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Este o diferenţă totală şi de aici trebuie să plecăm”, a mai spus directorul medical de la Institutul Matei Balș din Capitală.