Florin Bulat și-a pierdut viața în timpul vacanței în Spania, în mod subit. Cunoscut sub numele de sponsorul maneliștilor, acesta a lăsat multe semne de întrebare în urma sa.
A murit sponsorul maneliștilor. Decesul lui este învăluit în mister
Florin și Gigi Bulat dețin complexul comercial Prosper, acolo unde existau mai multe studiouri de înregistrări ale maneliștilor. Printre cele mai uimite persoane de ceea ce s-a întâmplat este chiar Adrian Minune.
„M-am întristat un pic, mi-am adus aminte de Florin, am înțeles că era în vacanță, nu știu exact cum s-a întâmplat. De Florin Bulat vorbesc. Nu-mi vine să cred că s-a dus așa dintre noi ”, a spus acesta pentru spynews.ro.
Omul de afaceri a decedat în urma unui infarct. Trupul acestuia urmează să fie adus în România zilele următoare.
În urmă cu o jumătate de an, centrul comerical Prosper a luat foc. Nu doar frații Bulat au fost afectați, ci și frații Cercel care au rămas fără o investiție de peste 50.000 de euro.
„Ne-am luat de mână și am fugit. Ne-am gândit doar la noi. Ne-am speriat, pentru că s-a format o panică. Pagubele din studio se ridică la peste 50.000 de euro.(...) Tot ce ne-am luat au fost cheile de la mașini și atât. Bine că suntem în viață, atât zic!”, a spus Florin Cercel.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Frații Bulat nu au cerut autorizație de securitate la incendiu pentru centrul comercial
Conform hotnews.ro, cei doi drați nu au cerut autorizație de securitate la incendiu, iar ultimul control a fost efectuat în anul 2017.
„Din verificările efectuate rezultă că această construcție deține aviz de securitate la incendiu emis de ISUBIF în anul 2017 (n.r.- documentul care spune ce trebuie făcut ca imobilul să prezinte siguranță la foc), fară ca administratorul proprietarul să solicite ulterior autorizația de securitate la incendiu (n.r.
Totodată, menţionăm că această construcție era dotată cu instalație de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu, respectiv instalație de stingere cu hidranți de incendiu interiori.
Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu se poate realiza doar în situațiile prevăzute la art. 3, alin (1) din Hotărârea Guvernului României nr. 915/2015.
De asemenea, inspectorii de prevenire ai ISUBIF au constatat și consemnat în nota de control lipsa autorizației de securitate la incendiu, care se sancționa la momentul respectiv cu amendă între 5.001 și 10.000 lei, însă prin prevederile Legii nr. 33/2016 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, a fost prorogat termenul în care persoanele cu responsabilităţi legale aveau obligația obținerii autorizaţiei de securitate la incendiu până la data de 31 decembrie 2016, perioadă în care acestea nu erau sanctionate contravenţional”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov pentru hotnews.ro.