Adrian Nastase a fost adus la instanta suprema, pentru contestatiile din dosarele Tamara si Trofeul Calitatii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 08:10

Adrian Nastase a fost adus, luni, 3 septembrie, la instanta suprema, care ia in discutie contestatia procurorilor DNA in cazul achitarilor din dosarul Matusa Tamara si pe cea in anulare formulata de fostul premier in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in "Trofeul Calitatii".

Potrivit Mediafax, completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecata in cazul contestatiilor facute in dosarele Matusa Tamara si Trofeul Calitatii ale fostului premier. In primul dosar, procurorii anticoruptie au facut recurs impotriva deciziei unui complet de trei judecatori al aceleiasi instante care a dispus achitarea lui Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, deferiti justitiei pentru fapte de coruptie.


In dosarul Trofeul Calitatii, in care Nastase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecatori de la instanta suprema, fostul premier a introdus o contestatie in anulare ce vizeaza mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instantele anterioare care au judecat acest caz.

Dosarele au termen luni, iar Adrian Nastase trebuie sa fie prezent in fata judecatorului in ambele cazuri, potrivit normelor procedurale penale in vigoare.
Un complet de trei judecatori de la instanta suprema i-a achitat, in 15 decembrie 2011, pe Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, in dosarul de coruptie cunoscut sub denumirea "Matusa Tamara".