Adrian Năstase și-a recăpătat dreptul de a beneficia de pensie specială. Acesta o pierduse în anul 2021, în urma unei legi în Parlament, alături de alte sute de foști senatori și de foști deputați.
Adrian Năstase are, din nou, dreptul la pensie specială
La Tribunalul București, Adrian Năstase și-a câștigat dreptul de a beneficia, din nou, de pensie specială.
Din anul 1990 și până în anul 2012, Adrian Năstase a avut șase mandate de deputat, motiv pentru care și-a câștigat dreptul de a beneficia de pensie specială. După ce, anul trecut, a pierdut acest drept, fostul premier a dat în judecată Secretariatul General al Camerei Deputaților.
„Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Secretariatul General al Camerei Deputaţilor invocată prin întâmpinare.
Citeste si: Românii primesc o nouă veste. Ce se întâmplă cu pensiile și salariile? Klaus Iohannis a făcut anunțul
Respinge ca rămasă fără obiect cererea privind repunerea în plată a indemnizaţiei pentru perioada ulterioară datei de 10.06.2022.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Pe data de 5 mai, Curtea Constituțională a stabilit ca fiind neconstituțională legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor. Drept urmare, Tribunalul București a fost nevoit să îi dea câștig de cauză lui Adrian Năstase.
Ministrul de Finanțe a anunțat impozitarea pensiilor speciale
În timp ce mulți pesionari nu au bani nici măcar pentru medicamente, unii iau pensii speciale. Multe discuții au început despre acest subiect, mai ales în ultimele luni, de când România este îngenuncheată de scumpiri.
La Antena 3, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a spus că pensiile speciale vor fi impozitate. „Sunt două aspecte. Discuția legată de pensii în general, fie că sunt ele pensii pe contributivitate, pe pilonul 1- pensii militare de stat sau indemnizații de altă natură, care intră oarecum în ceea ce înseamnă jalonul din PNRR cu reforma sistemului de pensii, indiferent de sistemul de cotizare și a doua sau care vine în conexiune cu acest această reformă, partea de impozitare a acestor venituri. Analiza din cadrul Ministerului de Finanțe este în derulare.
Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng. Lucrăm împreună cu toate instituțiile implicate pentru că trebuie să ai date. Pe de altă parte, analiza are în vedere și deciziile Curții Constituționale. Știți că acest subiect a făcut obiectul a numeroase contestații la Curtea Constituțională”, a spus acesta.