Adrian Năstase, dezvăluiri impresionante, în ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Glonțul a trecut, atunci, la 3 mm de carotidă…”

Autor: Oana Iosif

În ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D, Adrian Năstase, celebrul și, totodată, controversatul om politic român a făcut dezvăluiri impresionante.

 Fost premier al României, fost președinte al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase,  unul dintre cei mai vizibili lideri politici pe care i-a avut țara noastră în ultimii treizeci de ani, a răspuns în exclusivitate tirului de întrebări adresate de către jurnalista Denise Rifai, emoționand, deseori, prin dezvăluirile făcute în cadrul emisiunii.

            Adrian Năstase a oferit detalii neștiute de mulți dintre români, despre viața personală dar și despre carieră sa politică, iar perioada petrecută în închisoare a lăsat, așa cum a spus însuși Adrian Năstase, urme adânci în viața sa. 

”Ați vrut să vă sinucideți?”, a fost una dintre întrebarile-cheie referitoare la unul dintre cele mai dureroase momente din viața politicianului, la care acesta a trebuit să raspundă. 

”Da! Așa am simțit atunci… pentru că mi s-a părut un gest de maximă umilință, și nu am acceptat atunci povestea asta. Sigur, mai târziu, am privit diferit lucrurile, dar era un alt moment. Polițistului care m-a împiedicat atunci să duc până la capăt gestul respectiv îi datorez viața, în mare măsură, pentru că, practic, el a blocat revolverul … ne-am bătut acolo, efectiv… .  (…)

Glonțul a trecut, atunci, la 3 mm de carotidă!”

O altă întrebare care i-a trezit trăiri intense politicianului român a fost cea referitoare la perioada în care a fost încarcerat.  ”Care este cea mai umilitoare experiență din penitenciar?”  a fost o altă <întrebare roșie> la care Adrian Năstase a răspuns aseară, al ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Peste un milion de români, cu ochii pe ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, avându-l invitat pe fostul Premier al României Adrian Năstase. Kanal D, locul doi pe Național și All Urban

”Aici îmi este foarte greu să răspund, deși pot găși multe răspunsuri. Un răspuns simplu este - momentul în care seara se închid ușile de la celulă, sunt ușile acelea din metal, care zăngăne pe toată linia de celulă și e … un sentiment cumplit! Pe de altă parte, nu-mi aduc aminte ca în toată

perioada cât am  fost la Rahova sau la Jilava, cineva să-mi fi spus altfel decât Domnule Prim-Ministru. (…) Acolo am ținut cursuri, am scris foarte mult … țineam prelegeri. Spre exemplu, unele prelegeri despre care îmi amintesc cu foarte mare placere erau pentru un grup, aflat într-o zonă a consumatorilor și traficanților de droguri, închiși la Jilava. Aveau o secție specială, finanțată de către Guvernul Norvegian, (…) erau un fel de comunitate.
Eu le țineam cursuri, prelegeri, o dată pe săptămână, pe teme pe care ei și le alegeau. (…) <Cadourile> pe care ei mi le-au făcut, desenele pe care mi le-au dat, le păstrez cu sfințenie. Vreau să spun că depinde cum îți construiești viața, în orice loc, și eu cred că am această capacitate de a mă adapta și de a funcționa într-un mod uman, încercând să înțeleg … Am niște amintiri foarte amestecate (…)”
 a
răspuns Adrian Năstase.