Adrian Nastase: marire si decadere VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:37

Trebuia sa se pregateasca de petrecere. Adrian Nastase implineste maine 62 de ani. Cadoul de ziua lui este insa unul dramatic: condamnarea la doi ani de inchisoare cu executare!

Dupa trei ani de proces fostul premier a primit cea mai puternica lovitura.

 

Adrian Nastase. Cand ii rostesti numele te gandesti la premierul care a reusit sa integreze Romania in NATO si a inceput negocierile pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Te gandesti la fostul lider PSD, la cel care a condus pentru o perioada Camera Deputatilor.

 

A avut o cariera politica stralucita, pana in 2004.

Atunci au inceput problemele lui Adrian Nastase, imediat ce a pierdut alegerile prezidentiale.

 

Zambaccian si Matusa Tamara sunt primele doua dosare de coruptie in care a fost anchetat Adrian Nastase si care l-au costat functii importante in stat si in partid. In anul 2005 Adrian si Dana Nastase mergeau aproape zilnic la DNA pentru audieri.

 

Fostul premier a fost acuzat de luare de mita si de obtinere de foloase necuvenite in dosarul Zambaccian.

Cat priveste dosarul Tamara, totul a inceput in 2005 cand o matusa a sotiei lui Adrian Nastase le-a lasat acestora o avere impresionanta de aproape un milion de euro.

 

Problemele cu justitia l-au costat pe Adrian Nastase cariera politica. A fost inlaturat de la sefia Camerei Deputatilor si din functia de presedinte executiv al PSD.

 

Fostul premier a inteles ca trebuie sa se retraga.

A facut cativa pasi in spate si a ales sa faca politica mai mult pe blog si sa se dedice familiei si pasiunilor sale- vanatoarea si pescuitul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Cum in politica nu isi mai gasea locul, Adrian Nastase s-a refugiat in paradisul

de la Cornu. De Paste, fostul premier a acceptat pentru prima data o echipa de televiziune in paradisul de la Cornu. 

 

In linistea de acolo, Adrian Nastase se destainuia. Desi fericit in sanul familiei sale, fostul lider PSD avea cateva regrete, care-i macinau sufletul! Si, tot de Paste, Adrian Nastase dezvaluia ca este superstitios!

 

Miercurea norocoasa a lui Adrian Nastase s-a transformat ieri in cea mai neagra zi a vietii sale.

A fost condamnat in dosarul Trofeul Calitatii!

 

Cu trei ani in urma, in 2009, intr-o zi de iarna, pe 20 ianuarie, incepea procesul "Trofeul Calitatii". Procurorii l-au trimis in judecata pe Adrian Nastase in legatura cu fondurile stranse pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie.

 

Era acuzat de santaj. La doua luni de la inceperea procesului, Adrian Nastase le cerea colegilor din Camera Deputatilor sa ii ridice imunitatea parlamentara.

 

Trei ani mai tarziu, fostul premier a primit lovitura vietii sale: condamnarea la doi ani de inchisoare cu executare.