Adrian Petrache a fost invitat în emisiunea „Detectorul de minciuni”, difuzată pe canalul de YouTube theXclusive, și a recunoscut că a avut destul de mult de tras din cauza etniei pe care o are. Cu toate acestea, artistul nu se lasă descurajat și continuă să facă ceea ce știe el cel mai bine.
Adrian Petrache a întâmpinat greutăți din cauza etniei sale
Adrian Petrache s-a lovit de multe obstacole în viața sa și toate cauzate de etnia pe care o are. Artistul are și un răspuns pentru cei care discriminează, fiind foarte deranjat de acest aspect.
„Da. Dar e un subiect... Știi? Se spune foarte mult să nu fii rasist. Mi se pare o prostie să fii rasist, să judeci o persoană prin simplul fapt că aparține unui grup etnic, doar din perspectiva asta.
Într-adevăr, sunt anumite caracteristici pe care anumite persoane, din anumite rase, le au mai dezvoltate sau mai subdezvoltate, dar ăsta e ADN-ul lor. Dar eu cred că nu va mai exista problema asta cu rasismul când nu se va mai vorbi despre ea.
De ce m-aș simți rău că sunt țigan? Care-i treaba, nu înțeleg? Pur și simplu, așa e situația, ce contează? Mă simt bine, sunt bucuros că sunt țigan, sunt bucuros de etnia mea, sunt bucuros de tot ce ține de mine.
Și noi, țiganii, când nu o să spunem «sunt foarte mândru, mă bucur că sunt țigan», de ce ai fi supărat că ești țigan? Care-i treaba? Ești, în primul rând, om”, a spus Adrian Petrache.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Adrian Petrache consideră mediul în care trăiești mai important decât etnia pe care o ai
„Contează foarte mult mediul în care te nași și trăiești, când ești mic, până în 12 ani. Cred că atunci îți dezvolți cel mai mult abilitățile tale într-un anumit domeniu. La țigani, majoritatea cântă, majoritatea fac și alte lucruri care și pentru ei sunt o meserie.
Sunt persoane, nu doar țigani, și români, care fac, să zicem, ilegalități, sunt și români care fac lucrul ăsta, sunt și țigani care fac lucrul ăsta și copiii lor văd lucrurile astea. Poate e prost spus și sunt înțeles greșit, dar, până la urmă, ăsta e meșteșugul pe care îl dau ei mai departe, chiar dacă e rău.
Așa cum mie mi-a fost chitara pusă în brațe, și unchilor mei, și bunicilor mei le-a fost pus acordeonul, așa învață și ei să dea cu pumnul, pentru că ăsta e meșteșugul lor, ăsta e modul prin care ei învață să își câștige existența.
Nu zic că e bine, nu susțin lucrul ăsta, dar e o modalitate prin care persoana își câștigă existența”, a mai declarat artistul.