Adrian Porumboiu avere. A fost unul dintre cei mai bogați români din agricultură. Ce afaceri a făcut de-a lungul vieții fostul arbitru internaţional FIFA

Autor: Bianca Vidoi

Ce avere are Adrian Porumboiu

Sursa: mediafax

Adrian Porumboiu este om cunoscut pentru investițiile sale în domeniul agriculturii, după mulți ani în care acesta a investit în fotbal, iar averea acestuia este una incredibilă.

Fostul arbitru internațional FIFA și-a urmat pasiunea pentru afaceri după ce a părăsit lumea fotbalului, iar din investițiile sale de milioane de euro, Adrian Porumboiu a ajuns să câștige o avere.

Citește și: Cine este și cum arată soția lui Adrian Porumboiu. Soția fostului arbitru își donează pensia oamenilor nevoiași

Averea pe care o deține Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din țara noastră. Acesta a început ca fotbalist la echipa de juniori și tineret a FC Argeș Pitești și în echipa mare a Viitorului Vaslui.

După o perioadă în care a jucat fotbal, acesta s-a retras de pe teren, în calitate de jucător și a început următoarea etapă a carierei sale, cea de arbitru.

În 1980 acesta a fost arbitru în divizia C, în 1982 în diviza B, iar din 1984 este arbitru în divizia A. Doi ani mai târziu Adrian Porumboiu a avansat, fiind arbitru internațional FIFA.

Din anul 1999 acesta a intrat în lumea afacerilor, lume în care este un nume extrem de sonor pentru investițiile sale. Prima  investiție în care Adrian Porumboiu a avut mare încredere a fost legată de o veche pasiune de a lui, fotbalul, acesta a devenit finanțatorul echipei de fotbal din Vaslui, investiție pe care acesta o regretă.

În anul 2011 averea lui Adrian Porumboiu era estimată la 115 milioane euro.

"Am făcut o prostie că am investit în fotbal. Nu am ştiu un lucru elementar, fiindcă să ai jucători valorosi e pe locul patru! În primul rând, trebuie să ai de partea ta un preşedinte de federaţie, unul de ligă (n.red.- LPF) şi comisiile. Poţi să ai echipă slăbuţă, ea devine câştigătoare dacă îndeplineşte primele trei condiţii.

Altfel, nu are sens...", a declarat Adrian Porumboiu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citește și: CAT TE COSTA. Cum fac strainii de au o agricultura performanta, desi nu au atatea resurse ca tara noastra?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Afacerile făcute de Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu a fost unul dintre cei mai bogați români din agricultură, domeniu în care a făcut diferite investiții.

Marele om de afaceri deține Racova Com Agro Pan Vaslui, companii ce au ca domeniu de activitate agricultura și alimentația. În anul 2008, Adrian Porumboiu avea peste 45.000 de hectare de pământ în exploatare, pe care trei firme își cultivă recoltele.

Adrian Porumboiu are nouă afaceri de pâine în Vaslui și Suceava și două mori ce ajută la producerea materiei prime necesare, însă din această recoltă de grâu, doar jumătate este folosită pentru producția produselor de brutărie, cealaltă jumătate de grâu fiind vândută.

Nici lumea vinurilor nu a rămas neexploatată de Adrian Porumboiu, acesta are aproximativ 100 de hectare de viță-de-vie în Vaslui, fiind un producător de talie ,,mijlocie”, cu aproximativ 700.000 de litri de vin pe an.

Altă afacere de care fostul arbitru internațional FIFA este foarte mândru este cea de lapte, acesta deține fabrica de prelucrare a laptelui Ilvas, ce folosește ca materie primă laptele obținut de la două ferme pe care le deține. Adrian Porumboiu cumpără materia primă și de la alți producători locali, astfel încurajează agricultura. Și în cazul investițiilor sale în domeniul uleiului alimentare acesta încurajează micile afaceri din Vaslui, folosind materie primă, rapiță și floarea-soarelui, atât de la alte firme locale, cât și cultivate de el.

Citește și: Câți copii are Adrian Porumboiu. Cu ce se ocupă fiii fostului arbitru FIFA

Sursa: plandeafacere.ro