AFACEREA cu botosei din spitale! IMAGINI CUTREMURATOARE

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 09 oct 2020, 09:00

Aveti pe cineva internat în spital si vreti sa-l vizitati? Aveti grija sa va luati bani la dumneavoastra!

La intrarea în unitatea medicala e posibil sa fiti taxati. Nu e o gluma. Exista spitale în Romania unde intrarea se plateste.
Cine vrea sa intre in spitalul Bagdasar Arseni, din Capitala, trebuie sa plateasca. Nu e vorba despre vreo taxa de intrare, ci de suma perceputa pentru botoseii si halatele de unica folosinta.  5 lei costa echipamentul medical. Nimeni nu trece de portar, daca nu e imbracat corespunzator.

Legea spune ca „Este strict interzisa perceperea de taxe pentru vizitarea pacientilor in unitatile sanitare publice. ” Toata lumea cunoaste lege, de la conducerea spitalului, la paznici.

Iar, daca tot e ilegal, de ce sa nu profite fiecare,  asa cum poate? Am mers la spital cu o camera ascunsa. Ne-am lovit de refuzul primului paznic, dar am gast intelegere la altul. 
Barbatul ne face semn sa ne apropiem si ne explica cum putem sa intram, fara sa trecem pe la automatul de botosei. Daca va gandeati ca a fost cuprins de bunavointa sau ca i s-a facut mila de noi, va inselati!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

A avut o conditie: plata la intoarcere. Nu e o suma fixa, accepta cat vrea omul sa-i dea.

Pana la urma si un leu e binevenit. Intr-o alta zi, am repetat experimentul. De data aceasta am reusit sa-l convingem pe paznic sa ne lase sa intram in saloane, in afara orelor de vizita. Ce regulament? In spitalele tarii, fiecare pare sa se ghideze dupa propriile legi. Am contactat conducerea spitalului pentru  un punct de vedere, dar nu am primit niciun raspuns, pana in acest moment. Cu un ban dat cui trebuie, in momentul potrivit, se gaseste o solutie la orice. 
E o problema veche a sistemul de sanatate romanesc. Pana acum nimeni nu i-a dat de cap, dar inca mai avem rabdare.

 

Taguri: