Afacerea cu muribunzi! Scandalul azilelor transformate în lagăre înfioară o țară întreagă! În spatele acestei rușini naționale se ascund oameni suspuși, dornici să se îmbogățească din chinurile și suferințele celor care au rămas singuri pe lume

Author: Ana Filip
Actualizat: 19 iul 2023, 00:32
asta-i romania Foto(4)

Mihai Ghiță, prezentatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Toți știau! Nimănui nu-i păsa! Imaginile unei Românii schilodită, sărăcită și înfometată șochează o țară întreagă! În spatele lor se ascund ani de nepăsare, de corupție și cârdășie nemernică, crescută la umbra instituțiilor de Stat care se fac că fac treabă, care știu tot, dar spun că nu știu nimic!

Emisiunea Asta-i România a adus în atenția publicului un subiect sensibil și sfâșietor: azilele de bătrâni transformate în lagăre. Scandalul azilelor morții ne tulbură pe toți și face valuri printre politicieni. Se lasă cu acuzații, cu demisii și demiteri și reglări de conturi politice. În spatele acestei rușini naționale de care toți știam mai mult sau mai puțin se ascunde România schilodită, sărăcită, înfometată, de care trag hienele nesătule de treizeci de ani.

Oameni suspuși, cățărați pe cadavre, dornici să se îmbogățească din chinurile și suferințele celor care nu au nicio vină, decât că sunt singuri pe lume și au încăput pe mâna celor care se pretind oameni filantropi, dar în realitate sunt doar niște călăi.

Afacerea cu muribunzi! Scandalul azilelor transformate în lagăre înfioară o țară întreagă

Imagini tulburătoare cu bătrâni descoperiți în stare precare în azilele transformate în adevărate lagăre de exterminare au ajuns pe micile ecrane.

În spatele acestor imagini se ascund însă ani de nepăsare, de corupție bolnavă, de cârdășie nemernică, crescută la umbră instituțiilor de Stat care se fac că fac treaba, care știu tot și spun că nu știu nimic, ale căror interese bolnave sapă că un cancer în noi toți și mai ales în acești muribunzi din azilele morții.

„Oameni în vârstă, oameni bolnavi și vulnerabili, care în loc să fie ajutați au fost efectiv torturați! Personal, sincer, nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă! Cred că acest grup infracțional organizat cu

complicitatea unor funcționari trebuie să răspundă cât mai repede!”, a subliniat Marcel Ciolacu, Premierul României.

Asistentele sociale îi maltratau și le vorbeau urat bătrânilor. Acestei femei ar fi trebuit să îngrijească și trateze cu blândețe și compasiune sărmanii oameni. Însă aceste angajate nu se limitau la a-i înfometa și a-i lasă trăiască în condiții greu de închipuit, ci îi tratau pe bătrâni că pe niște animale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cu adevărat șocați de abuzurile înfiorătoare prin care au trecut vârstnicii s-au arătat chiar medicii care i-au preluat în urma perchezițiilor de la centre. Doctori cu experiență care au văzut multe la viața lor au declarat pentru Libertatea că au simțit fiori reci la vederea pacienților.

De-a lungul timpului, mulți trecători au văzut mâini întinse care cereau un colț de pâine prin gardul centrului, dar nimeni nu și-a imaginat că acei oameni mureau de foame la propriu într-o instituție care îi avea în grijă.

Citește și: Descoperiri uluitoare despre azilele groazei! Patronul cheltuia banii încasați pe substanțe interzise, femei și lăutari

Citește și: Noi descoperiri despre ,,azilele groazei": 11 unități au fost închise iar activitatea altor 25 a fost suspendată, la nivel național