AFACEREA MOMENTULUI! Fermele cu fazani, profit maxim in urma exporturilor

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 18 oct 2020, 07:15

Fermele cu fazani par sa fie afacerea momentului in Romania! Carnea acestor pasari este foarte apreciata peste hotare, iar fermele sunt pe profit de pe urma exporturilor.

Mii de fazani din aceasta ferma isi iau zborul spre Italia in fiecare an. Se exporta chiar si patru mii de fazani la un singur transport. Ferma din Curcubeu, judetul Prahova, se intinde pe o suprafata de 25 de hectare, loc suficient pentru cele 21 000 de pasari care alearga toata ziua de colo colo. Fazanii sunt pasari pretentioase, asa ca au nevoie de multa atentie si ingrijiri speciale. Au nevoie de tratamente la care se adauga mancarea care consta in concentrate speciale pentru fiecare varsta in parte.

Nu doar greutatea conteaza la export, ci si penajul fazanilor. Un astfel de fazan pleaca la export cu pretul de 7 euro pe kilogram, iar pe piata din Italia ajunge sa se vanda cu o 100 de euro, ca sa nu mai vorbim de Grecia, unde pretul ajunge si la 150 de euro kilogramul. La un calcul simplu, daca aceasta ferma reuseste sa exporte toata productia de 21.000

de pasari ar inregistra un venit in jur de 150.000 de euro pe an.

Pentru romani, pretul unui kilogram de carne de fazan este destul de piperat asa ca pe piata interna doar asociatiile de vanatoare cumpara aceste pasari pentru popularea fondului de vanatoare. Carnea de fazan este recomandata de medicii nutritionisti pentru diete, datorita continului scazut de colesterol.

##VIDEO79439##

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?