Afaceri cu patrimoniul Statului! Bulibasa din Timisoara vrea sa vanda spitalul VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:10

Timisoara e mereu suprinzatoare cand vine vorba de romii instariti, care nu detin doar palate de milioane de euro si masini de lux, ci si...fostul sediu al securitatii si spitale.

 Este si cazul lui Visuinel din clanul Carpaci, care a reusit sa bata orice record..a ajuns proprietarul clinicii de oncologie, dupa ce primaria a acceptat tacit sa retrocedeze cladirea. Culmea, dupa retrocedare, aceeasi primarie s-a milogit luni in sir de bulibasa sa scada din chiria exorbitanta pe care a pretins-o.

Visinel Stanca este proprietarul cladirii de ani buni. Induiosat de suferinta pacientilor, bulibasa a cerut initial autoritatilor locale o chirie modica.
De cand vantul crizei a inceput sa bata si prin palatul lui aurit, Visinel nu le-a mai plans de mila bolnavilor si le-a pretins autoritatilor locale bani frumosi. Doar ca actualul primar a refuzat sa mai plateasca sume colosale.

Indignati ca negocierile cu primaria au esuat, romii au amenintat anul trecut ca dau bolnavii afara din saloane..Sotia bulibasei a fost cat pe ce sa isi mute mobila scumpa din lemn masiv printre paturile pacientilor.


Daca anul trecut erau dornici sa se mute in Clinica de Oncologie, proprietarii s au razgandit intre timp. Acum au scos imobilul la vanzare. Explicatia?

Reprezentantii primariei au ajuns la mana bulibasei pentru ca ar fi omis cu buna stiinta un detaliu esential: nu au anuntat instantele judecatoresti ca imobilul care trebuie retrocedat este un spatiu cu destinatie sanitara, caz in care legea nu obliga la restituirea in natura, ci la despagubirea proprietarului.


Singurii care au avut de suferit din toata aceasta afacere dubioasa au fost pacientii si asa batuti de soarta. Dupa luni in sir de incertitudine, bolnavii au fost internati in noua cladire si au scapat de stresul mutarii. Autoritatile din Timisoara nu par sa fi scapat de clanurile de romi carora le platesc bani frumosi din bugetul local.

Cat de indreptatit era Visinel Stanca sa intre in posesia cladirii istorice este o alta poveste.
Autoritatile au inchis ochii si au favorizat restituiri de milioane de euro pe acte false. Numai asa se explica faptul ca centrul istoric al Timisoarei apartine acum familiilor instarite de romi.