Afaceristul Marian Iancu, CONDAMNAT DEFINITIV la 12 ani inchisoare cu executare in dosarul RAFO

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 03 oct 2020, 08:05

Omul de afaceri Marian Iancu, fost patron al echipei de fotbal Poli Timisoara, a fost condamnat definitiv marti de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti la 12 ani inchisoare in dosarul RAFO.

Marian Iancu a primit 8 ani inchisoare pentru evaziune fiscala, 5 ani pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni si 10 ani pentru spalare de bani in forma continuata. Potrivit Agerpres, pedepsele au fost contopite iar instanta a mai adaugat un spor de 2 ani, astfel incat Marian Iancu are de executat in final 12 ani inchisoare.

Initial, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Marian Iancu la 10 ani inchisoare, pedeapsa marita cu doi ani de Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar, Constantin Margarit si Octavian Iancu (fratele lui Marian Iancu) au fost condamnati la cate 10 ani inchisoare.

Alte condamnari: Hayrettin Elenkalan- 9 ani, Marius Turica- 7 ani, Gheorghita Iancu- 7 ani, Alex Martin (fost Cuneyt Akaroglu)- 9 ani, Silviu George Neacsu- 3 ani cu suspendare. Pe latura civila, instanta a dispus confiscarea sumelor de 232 milioane lei, 91 milioane dolari, 57 milioane dolari, 13 milioane euro de la Marian Iancu, precum si trei terenuri ale acestuia din Bucuresti.

In vederea recuperarii acestor sume, judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus anterior pe bunurile lui Marian Iancu si celorlalti inculpati, precum si pe bunurile apartinand firmelor SC Balkan Petroleum SA, SC BKP Trading Impex SRL, SC BKP Trust Impex SRL, SC Uton SA, SC Pro Domo SRL, SC Urbis Armaturi Sanitare SA.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Decizia instantei este definitiva.

Dosarul RAFO-VGB este unul dintre cele mai vechi procese aflate pe rolul instantelor din Romania, fratii Iancu si ceilalti inculpati fiind trimisi in judecata in anul 2006.