Afecțiunea de care suferă copilul lui Christian Sabbagh „Este o luptă grea”

Author: Alina Petre

Christian Sabbagh și Iulia Sabbagh 

Sursa: Facebook Iulia Sabbagh 

Cunoscutul prezentator TV, al știrilor de la Kanal D, Christian Sabbagh are o familie minunată cu 4 copii și o soție extrem de iubitoare.

Copilul cel mic al lui Christian Sabbagh suferă de o afecțiune grea. Iulia, soția prezentatorului de la Kanal D, a intrat în depresie când a aflat vestea din partea medicilor.

Citește și: Christian Sabbagh, dezvăluiri dureroase despre momentele în care a trebuit să își sacrifice familia pentru meseria de jurnalist: „Am multe să îmi reproșez”

Afecțiunea de care suferă copilul lui Christian Sabbagh „Este o luptă grea”

Băiatul cel mic al lui Christian Sabbagh, în vârstă de doar 4 ani, a fost diagnosticat cu autism. Vestea lovit ca un trăsnet familia, iar pentru soția prezentatorului a fost ca un șoc, pentru că nu știa nimic despre această afecțiune. Iulia a apelat la ajutorul medicilor pentru că intrase în depresie.

Nu voiam să vorbesc cu nimeni, nu voiam să aud pe nimeni.

Îmi doream să se termine viața mea, pentru că nu știam foarte multe lucruri despre acest diagnostic. La vremea respectivă, în capul meu erau numai gânduri negre. Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu. Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Este o luptă grea, este nevoie de multă răbdare și de foarte mulți bani, deoarece terapiile sunt costisitoare. Orice părinte care are copilul diagnosticat cu această problemă înțelege ceea ce spun. Din păcate, statul român nu face nimic pentru acești copii.Facem terapii de un an de zile, mă ocup intens de el.

Dimineața merge la grădiniță, iar după amiază merge la terapie, care durează șase ore”, a spus Iulia Sabbagh pentru Viva.ro.

Soția lui Christian Sabbagh a mărturisit că nu vede autismul ca pe o problemă reală

După ce s-a documentat mai bine, soția lui Christian Sabbagh a mărturisit că nu vede autismul ca pe o problemă reală.

„Autiștii sunt peste tot.

Multe personalități istorice celebre erau, probabil, autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus. Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită.
Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii’
, a mărturisit soţia lui Christian Sabbagh, potrivit sursei citate anterior.

Citește și: Cum arată copiii lui Christian Sabbagh. Prezentatorul TV are patru copii, doi băieți și două fete