Afla care este chakra ta dominanta in functie de zodie! Vezi care sunt punctele tale de energie!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 05:35

Chakrele sunt centrii energetici principali ai corpului nostru prin intermediul carora circula fluxul de energie.

Ele sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale, din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale – coccis. Desi acestea se afla de-a lungul coloanei vertebrale, acestea sunt situate pe partea din fata si din spate a corpului si actioneaza prin intermediul acestuia.

Cele 7 Chakre principale

Muladhara – situata la baza coloanei vertebrale, chiar langa coccis;

Swadhisthana –situata in jurul buricului;

Manipura – chakra plexului solar, situata in regiunea stomacului;

Anahata – chakra inimii, pozitionata in mijlocului pieptului;

Vishuddha- chakra gatului sau a laringelui, pozitionata la baza gatului;

Ajna-

chakra frontala sau al treilea ochi, pozitionata in mijlocul fruntii;

Sahasrara – chakra coroanei craniului, pozitionata deasupra capului;

Iata care este chakra dominanta a zodiei tale:

Berbec – Manipura

Chakra plexului solar. Centrul de energie al zodiei Berbec este reprezentat de Manipura, cea de-a treia Chakra care este situata la nivelul stomacului, deasupra buricului. Atunci cand aceasta Chakra este in dezechilibru, apare sentimentul de vina sau deprimare, dar si tendinta de a dezvolta un comportament dominator.
Chakra Manipura este raspunzatoare de digestie, dar si de functiile organelor situate in zona abdominala. Atunci cand se afla in echilibru, aceasta Chakra ii da Berbecului autocontrol, abilitati practice, capacitatea de a-si exprima corespunzator individualitatea si de a lua decizii juste, un simt foarte dezvoltat al propriei identitati.

Taur – Anahata

Chakra inimii. Centrul de energie al zodiei Taur este reprezentat de Anahata, Chakra inimii. Anahata este pozitionata in zona plexului cardiac, undeva intre ombilic si gat.
Ea este cea care supravegheaza glanda timus (sistemul imunitar) si inima, reprezentand in acelasi timp punctul de mijloc al sistemului de chakre. Atunci cand este in echilibru, Anahata aduce Taurului echilibru in gandire, actiuni si simtire, senzualitate, blandete, impacare cu sine si cu ceilalti, afectiune si devotament fata de familie si cei apropiati. In dezechilibru, Anahata aduce Taurului suferinta pe plan sentimental, dificultati in a-si deschide inima fata de ceilalti, ratiune in exces.
Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri: