Afla cat de sanatos este sa mananci paine cu slanina si ceapa

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 10:07

Adori sa mananci slanina cu ceapa, dar iti este frica ca te ingrasi prea rau? Uite care este adevarul.

In ultima vreme porcul a fost marginalizat, cazut in dizgratie datorita continutului mare de grasime, lucru nu tocmai adevarat. Este animalul cel mai compatibil cu omul. Porcul e un animal omnivor, ca si omul, in timp ce vaca si oaia sunt animale rumegatoare, iar rumegatul duce la saturatea grasimilor. Asa se explica de ce seul de oaie sau de vaca e imposibil de mancat, contine doar acizi grasi saturati.

Muschiuletul de porc are doar 4% grasime si e considerat cel mai fraged si mai sanatos tip de carne.

Grasimea de porc are o cu totul alta compozitie, 2/3 din lipide sunt reprezentate de acizii grasi mono si poli-nesaturati, asemanatori cu cei din uleiul de masline, de aceea slanina de porc e gustoasa si frageda. Alaturi de ulei si unt, slanina e o forma de grasime care poate fi folosita la gatit sau pusa pe paine. E mult mai stabila ca untul la incalzire si mai saraca in calorii decat uleiul.


Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”