Avocado poate fi consumat ca si fruct sau sub forma de ulei. Uleiul de avocado, bogat in grasimi mono saturate, este o sursa importanta de vitamina A si D. Ajuta cu succes in lupta impotriva bolilor de inima sau cancer. S-a observat ca persoanele care folosesc ulei de avocado in alimentatie prezinta un risc scazut de a dezvolta boli cronice. Situatia este asemanatoare si in cazul celor care consuma preponderent ulei de masline.
Uleiul de avocado ajuta organismul sa neutralizeze radicalii liberi, datorita continutului ridicat in substante cu efect antioxidant.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Nou beneficiu pentru pensionarele cu venit de până în 3.000 de lei. Ce gratuitate vor primi acestea
Uleiul de avocado poate fi folosi cu succes in prepararea cremelor sau a lotiunilor de piele si corp.
Din toate fructele, avocado cel mai mult ajuta organismul sa mareasca productia de colagen, aceea substanta care da elasticitate piele. Sub forma naturala, aplicat direct pe piele, sau sub forma de ulei, avocado combate efectele imbatranirii. Supranumit si untul vegetal, avocado contine proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic si amino-acizi, fiecare dintre acestia cu un rol esential in metabolism. Uleiul de avocado cicatrizeaza si regenereaza tesutul conjunctiv.
Asa ca, daca ai un par lipsit de stralucire sau unghii casante, nu ezita sa il folosesti.