Afla cum iti protejezi pielea pe timp de canicula!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 17:55

Pielea este organul cel mai expus in timpul verii. Caldura excesiva, caniculele periculoase lasa urme asupra sanatatii tale.

Cel mai adesea, in timpul sezonului estival, pielea este predispusa arsurilor solare daca nu ne protejam corespunzator de radiatiile solare. Chiar daca ne bronzam, expunerea nu trebuie sa fie prelungita. Medicii avertizeaza sa evitam expunerea la soare sau plimbarile in aer liber intre orele 11:00 si 17:00 din cauza radiatiilor nocive care pot cauza chiar si cancer de piele.

O dieta sanatoasa, bazata pe fructe si legume proaspete, verdeturi, salate, dar si cereale integrale ajuta sistemul imunitar sa functioneze in parametri normali.
Specialistii recomanda ca vara sa alegeti fructe sau legume cu pigment intens deoarece sunt bogate in antioxidanti. Rosii, ardei, castraveti, morcovi, salata, patrunjel, marar, varza sunt numai cateva dintre alimentele care nu ar trebui sa ne lipseasca din dieta. Pe langa asta, hidratarea este esentiala. Beti zilnic intre 1,5 sau 2 litri de lichide, de preferat apa.

Pielea este mult mai expusa imbatranirii premature in timpul verii, daca nu avem grija de ea.
Transpiratia excesiva favorizeaza aparitia infectiilor si a bolilor de piele cum ar fi acnee, furuncul, eczeme. In consecinta, spalati-va ori de cate ori simtiti ca ati transpirat in exces. Igiena personala trebuie sa fie riguroasa pe timpul verii. De asemenea, asigurati-va ca hainele si incaltamintea permit evaporarea transpiratiei, lasand pielea sa respire.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.